Per què has de començar a invertir els teus diners ja

Una de les majors preocupacions de tots els treballadors de cara a la seva jubilació és: necessitaré estalviar pel meu compte? I, en cas de ser així, quan hauria de començar a invertir els meus diners? Doncs bé, la resposta a aquestes dues preguntes és sí, a la primera i com més aviat millor, a la segona.

La diferència entre començar a estalviar a una edat primerenca i fer-ho més endavant és realment sorprenent. No en va, una persona que hagi començat a estalviar deu anys abans que una altra obtindrà un capital molt major al d’una persona que aporti una quantitat fins i tot superior.

Per què invertir des d’ara mateix? Els factors a tenir en compte

Per a invertir amb èxit, existeixen diversos factors que hauries de tenir en compte. Entre ells, destaquen els següents:

Les aportacions al producte

El primer factor és el més fàcil d’entendre. Com més aviat millor comencem a estalviar, majors quantitats aportarem al fons d’inversió o al pla de pensions, especialment si som capaces de mantenir aportacions sistemàtiques o periòdiques. Això sí, has de ser conscient que, abans d’invertir, has de tenir un objectiu o una meta d’inversió a aconseguir. Aquesta meta pot ser la teva jubilació, la compra d’un habitatge o els estudis dels teus fills.

L’interès compost

Encara que les aportacions són importants, ho és encara més el poder de l’interès compost. Aquest càlcul, al qual Einstein va arribar a qualificar de la força més poderosa del món, vol dir que la rendibilitat obtinguda es va sumant a aquest import per a generar nous rendiments. El creixement no és, per tant, lineal, sinó exponencial, i va sent cada vegada més elevat a mesura que més temps mantinguem la nostra inversió.

Nueva llamada a la acción

El perfil d’inversió del partícip

Encara que cadascun de nosaltres tenim un perfil diferent d’inversió, el que és normal és que les persones més joves puguin permetre’s un perfil d’inversió més arriscat, amb una major exposició a renda variable que pugui servir-los per a obtenir majors rendibilitats.

Com més pròxima l’edat de jubilació del treballador, el normal és que es torni més conservador i, per tant, major serà l’exposició a renda fixa o productes segurs. De fet, molts plans de pensions i fons d’inversió ja tenen en compte aquest important factor i adapten el seu perfil de risc a l’edat del partícip.

El tractament fiscal del producte

No tots els productes financers gaudeixen d’una fiscalitat favorable. Alguns, com els fons d’inversió, permeten traspassar el capital de l’un a l’altre sense impacte fiscal i, a més, aprofiten molt millor el potencial del diferiment fiscal. Les aportacions realitzades a plans de pensions, per part seva, són deduïbles en l’IRPF, fins a un màxim. En 2022, va ser de 1.500 € anuals.

Diversificació

Per molt que coneguis el producte i el mercat en el qual inverteixes, els experts recomanen diversificar la teva inversió entre diferents àrees geogràfiques, sectors i tipus d’instruments. D’aquesta manera, podràs suavitzar la volatilitat del mercat.

Existeixen instruments que permeten millorar la teva diversificació, sense que signifiqui un increment substancial dels costos. Entre ells es troben els fons indexats, els fons ISR o els ETFs.

Comença a invertir a través d’inbestMe

Siguin les quals siguin les teves metes i objectius d’inversió i sigui com sigui el teu perfil de risc, alguna cosa és segur: en inbestMe tenim un producte per a tu.

Podràs començar a invertir des d’ara mateix en fons indexats, fons ISR, plans de pensions o ETFs, entre altres. Amb fins a un 85% menys en comissions i la possibilitat de consultar a un expert en cas que tinguis dubtes.

Tens dubtes? Deixa un comentari a continuació o contacta amb nosaltres i la resoldrem.

Nueva llamada a la acción

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment