Inversió vs especulació

Especular és realment invertir? L’especulació és recomanable ?

Ens atreviríem a comparar el concepte d’especulació amb el d’apostar en un cursa de cavalls , per un cavall guanyador (comprar ) o per un , de perdedor (vendre ).

La persona que aposta per un cavall té certes indicacions ( resultats de curses anteriors , fins i tot comentaris d’amics ), semblant a la informació que disposa un trader analitzant un gràfic , i observant que certs indicadors estan donant o han donat senyals de compra . Poc importa al especulador ,quin sigui el negoci que hi ha al darrere d’aquella empresa , ni les seves dades financeres fonamentals .

Per contra , un inversor té un enfocament totalment diferent . Està molt interessat en les dades financeres fonamentals de l’empresa ; la facturació, els resultats , el cash flow, i sobretot el seu creixement i/o potencial a llarg plaç . Altres mesures com el PER o el PEG són un indicatiu rellevant de quan costosa és la mateixa .

El més probable és que el mateix inversor prossegueixi el seu anàlisis amb un model de valoració , per determinar quin és el valor intrínsec de l’empresa que està analitzant, i per tant , si és justificat o no , el preu actual en comparació amb aquest valor intrínsec.

Com invertir

A Inbestme no creiem en l’especulació , sinó que ens definim clarament com inversors .

Tot i que creguem que els gràfics aporten informació útil sobre el que ha passat , o està passant ; poca informació ens donen sobre el que passarà . Existeixen molts estudis que certifiquen que l’especulació basada en senyals de trading, NO aporta valor real a llarg plaç per l’inversor . Està demostrat que una vegada restades les despeses transaccionals, les possibilitats d’èxit especulant, són molt limitades.

Actuar com emprenedor a llarg plaç , creant una bona piràmide de portafolis, sempre segons el nostre perfil inversor , és la forma de garantir rendiments sòlids per les nostres carteres.Busquem el valor en un sentit molt més ampli , i quant el trobem en alguna empresa, invertim i ens “sentem” a observar com creixen les nostres inversions .

Inbestme és el teu assessor financer online . Coneix el teu perfil inversor i comença a invertir quant abans millor . T’ajudem a prendre control de les teves finances .