Inversió a curt termini: Inconvenients que té

En el món de la inversió existeixen dues visions contraposades entre els qui afirmen que és més eficient invertir a llarg termini i aquells que sostenen que es poden obtenir guanys ràpids gràcies a la inversió a curt termini.

Encara que no existeix una opció millor que l’altra, ja que ambdues tenen els seus avantatges i els seus inconvenients, la veritat és que obtenir bons resultats a curt termini és molt més difícil per als petits inversors, especialment aquells que no tenen coneixements de borsa.

T’expliquem el perquè.

Per què la inversió a curt termini pot ser una mala idea?

No hi ha dubte que la inversió a curt termini és molt més arriscada.

Existeixen nombrosos factors que escapen al control de l’inversor i, en tot cas, existeixen algunes raons de pes que expliquen per què un horitzó temporal curt és més ineficient.

La inversió a curt termini, genera dificultat per a conèixer les tendències dels mercats

L’èxit en el curt termini es basa a anticipar-se als moviments en la cotització dels mercats. Aquesta filosofia, coneguda com a market timing, suposa fer una anàlisi exhaustiva sobre l’evolució del preu històric dels actius i conèixer els seus fonamentals.

Tant l’anàlisi tècnica com l’anàlisi fonamental cerca anticipar l’evolució dels mercats.

El primer d’ells es basa a trobar patrons històrics en el preu de l’actiu amb la finalitat de predir el seu preu futur. Mentre que el segon té en compte els seus elements intrínsecs més rellevants. Com el balanç de la companyia o la seva corba de tipus d’interès, entre altres coses.

En qualsevol dels dos casos, el seu ús no garanteix tenir èxit en la inversió a curt termini. Són eines que aporten un valor, però difícils d’utilitzar i, en qualsevol cas, només pensada per a inversors més experimentats.

La inversió a curt termini té elevades comissions

Invertir a curt termini suposa comprar i vendre contínuament un actiu.

En fer-ho, bona part del capital i dels guanys es minoren per l’efecte dels seus costos associats, especialment si el producte en el qual s’inverteixen té elevades comissions de compravenda.

Aquesta és un desavantatge enfront de la inversió a llarg termini. En la qual l’inversor tan sols ha d’esperar la revaloració dels seus actius sense haver de fer més operacions. A vegades, es compra més a través d’operacions periòdiques.

FI CAT

Diferiment fiscal

Encara que molts inversors no ho tenen en compte, la veritat és que els impostos tenen un efecte important en el resultat de la inversió. En comprar i vendre, hauràs de pagar impostos per cada operació en la qual hagis obtingut guanys, que tributen a la mena de l’estalvi corresponent.

Això fa que no puguis aprofitar tot el potencial del diferiment fiscal, que consisteix a ajornar el pagament d’impostos.

Aquesta possibilitat és pròpia d’alguns productes com els fons d’inversió, que permeten no tributar pels rendiments de l’estalvi fins que es produeix el reemborsament dels fons o el rescat dels plans de pensions.

En definitiva, a llarg termini, el diferiment fiscal farà que paguis molts menys impostos.

L’atzar dels esdeveniments

A curt termini, els mercats són impredictibles. Qualsevol esdeveniment no previst pot fer malbé qualsevol inversió, per molt estudiada que estigui.

Al llarg de la història, s’han succeït els esdeveniments d’aquest tipus, l’últim dels quals es va produir el febrer de 2020 amb l’expansió del coronavirus.

Un inversor a llarg termini no es preocupa perquè aquests esdeveniments redueixin el seu patrimoni. És un fet descomptat que, fins i tot, permet comprar amb cotitzacions més barates.

De fet, els mercats solen tendir a la mitjana en horitzons temporals llargs, i els esdeveniments temporals no tenen pràcticament impacte en el capital de l’inversor.

ETFs ISR

La hipòtesi dels mercats eficients

La hipòtesi dels mercats eficients és una teoria econòmica i financera que intenta explicar com es mouen els mercats financers.

En ella es descriu una situació en la qual totes les decisions dels participants en el mercat són completament racionals i tenen en compte tota la informació disponible.

En conseqüència, no és possible obtenir beneficis extraordinaris a curt termini.

Encara que s’ha discutit molt de sobre la validesa d’aquesta teoria, la veritat és que suposa una mala notícia per als inversors de curt termini.

De fet, el mateix Premi Nobel d’Economia, Eugene Fama, qui va desenvolupar aquesta teoria, sosté que les comissions poden fer fins i tot que el resultat de la inversió es torni negatiu.

Inverteix amb inbestMe aprofitant els avantatges del llarg termini

Amb inbestMe podràs invertir de manera senzilla i automatitzada en una cuidada selecció d’actius financers, amb més rendibilitat i menys comissions.

Els nostres productes estan pensats amb una vocació de llarg termini, perquè puguis aprofitar tots els seus avantatges, com l’interès compost o unes baixes comissions. A què esperar per a començar a invertir?

Todos los servicios - CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment