Per què i com la inflació afecta i afavoreix un compte d’estalvi

La inflació és un fenomen econòmic que afecta el teu poder adquisitiu i pot fer que els teus estalvis perdin valor amb el temps. No obstant això, existeixen estratègies que pots adoptar des d’ara mateix per a protegir la teva capital i fer que creixi malgrat la inflació. En aquest article, explorarem per què un compte d’estalvi pot ser una excel·lent opció per a combatre la inflació i com la Cartera Estalvi d’inbestMe pot ser una de les millors alternatives del mercat per a aconseguir-lo. Si desitges assegurar el teu futur financer, continua llegint per a conèixer més detalls sobre aquesta interessant opció d’inversió.

Què és la inflació i com afecta els teus estalvis

La inflació és un fenomen macroeconòmic que es dona quan el valor dels diners disminueix al llarg del temps, la qual cosa provoca que els preus dels béns i serveis augmentin. Dit d’una altra manera, amb la mateixa quantitat de diners, es poden comprar menys coses.

La inflació pot ser causada per una sèrie de factors diferents, com l’augment dels costos de producció, la devaluació de la moneda o un augment de la demanda.

La inflació té un impacte negatiu en els teus estalvis. Si tens diners guardats en un compte bancari o, directament, sota el matalàs, la inflació pot fer que el valor dels teus estalvis disminueixi amb el temps. Per exemple, si la inflació és del 2% a l’any, els teus estalvis perdran un 2% del seu valor cada any.

En aquestes circumstàncies, protegir els teus estalvis contra els efectes negatius de la inflació té major importància. Però, com aconseguir-ho? Existeixen diferents estratègies per a assolir-ho, però una de les quals han guanyat més popularitat en els últims mesos són els comptes d’estalvi.

Inflació i bancs centrals: pujada de tipus d’interès

Abans de veure per què apostar per un compte d’estalvi, hem de veure què ocorre quan la inflació és elevada. En aquestes circumstàncies, els bancs centrals tracten de refredar l’economia pujant els tipus d’interès. D’aquesta manera, el finançament per a particulars i empreses són més cars, la qual cosa redueix el consum i la inversió.

Tanmateix, això té una conseqüència positiva per als estalviadors i inversors, especialment els que inverteixen en renda fixa: el preu dels bons es redueix i el rendiment dels comptes d’estalvi i els dipòsits a termini fix augmenta, en línia amb aquesta política monetària restrictiva.

En l’actualitat, el tipus d’interès del BCE s’ha situat en el 3% des de febrer de 2023, la qual cosa afecta els rendiments del passiu bancari. Fins fa un any, era complicat trobar productes a termini que oferissin rendibilitats superiors a l’1% TAE. Però, ara mateix, els dipòsits a termini i altres productes similars, com els comptes d’estalvi, superen de manera àmplia aquest interès.

Nueva llamada a la acción

Inflació i compte d’estalvi: per què és una excel·lent opció per a batre la inflació

En aquestes circumstàncies, estalviar a través d’un compte d’estalvi és una excel·lent opció per a aquells que busquen una forma segura i eficient de protegir i fer créixer els seus estalvis en temps d’inflació elevada.

D’una banda, perquè, en un context en el qual els tipus d’interès augmenten, els comptes d’estalvi eleven el seu rendiment de manera significativa. Però, a més, són un instrument ideal per a estalviadors conservadors, ja que estan recolzats pel Fons de Garantia de Dipòsits de cada país, que assegura els primers 100.000 € per titular i entitat.

Finalment, els comptes d’estalvi garanteixen la disponibilitat absoluta dels diners en tot moment, a diferència dels dipòsits a termini fix, molts dels quals penalitzen el reemborsament de liquiditat abans de la data de venciment, per la qual cosa són ideals per a estalviadors que necessitin liquiditat pels seus estalvis.

Estalvia a través de la Cartera Estalvi de inbestMe

Una de les opcions més interessants del mercat és la Cartera Estalvi d’inbestMe, ja que la TIR (Taxa Interna de Retorn) de la teva Cartera Estalvi és variable i està lligada a la variació dels tipus oficials dels bancs centrals (Banc Central Europeu per a l’Euro i la FED per a l’USD). En l’actualitat, la Cartera Estalvi d’inbestMe ofereix una rendibilitat del 2,65 % en euros i del 4,55 % en dòlars (la TIR de la Cartera Estalvi és variable i està lligada a la variació dels tipus oficials dels bancs centrals, consulta aquí el tipus d’interès actual).

A més, la cartera està recolzada pel FOGAIN (Fons de Garantia d’Inversions a Espanya), cosa que significa que els teus estalvis estan assegurats fins a 100.000 euros.

Així que, si vols estalviar i protegir-te de la inflació, no esperis que el teu banc pugi els tipus d’interès i aprofita’t a l’instant de les pujades de tipus d’interès.

Nueva llamada a la acción

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment