Impactes positius dels fons ISR

Els fons d’inversió sostenibles estan de moda. La rendibilitat ha passat a un segon pla i ara, cada vegada amb més intensitat, els estalviadors busquen fórmules per a contribuir de manera activa al desenvolupament sostenible de tota la societat. Davant aquesta situació, no hi ha dubte que els fons ISR s’han convertit per mèrits propis en els canalitzadors d’aquestes necessitats. Atès que inverteixen en actius i empreses compromeses amb valors socials i cura del medi ambient, els inversors es converteixen en subjectes actius d’aquest desenvolupament, que compleix amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU. Però, quins són els principals impactes positius dels fons ISR en la societat? A continuació, t’expliquem els més importants.

Impactes positius dels fons ISR sobre el medi ambient

El primer impacte positiu dels fons ISR es produeix sobre el medi ambient. Els fons ISR no inverteixen en empreses la producció de les quals tingui un impacte sobre el medi ambient.

En aquest sentit, els fons ISR inverteixen en empreses que utilitzen o fomenten energies netes i renovables, aquelles compromeses amb l’eliminació de residus tòxics a la naturalesa o les que busquen reduir l’impacte de la producció sobre tots els ecosistemes terrestres i marins.

Erradicació de les guerres

Un dels principals objectius dels ODS és fomentar la pau, la justícia social i la posada en marxa d’institucions sòlides en tots els països del món.

En aquest sentit, un altre dels objectius dels fons ISR és també erradicar les guerres, per a això eviten invertir en sectors tan poc ètics com l’armamentístic o la fabricació de tancs i altres vehicles de guerra.

Reducció de la pobresa

Els fons ISR també tenen una vocació de lluitar contra les desigualtats socials i reduir la pobresa, especialment en la igualtat de gènere, en accés a l’educació, accés gratuït a l’educació primària i secundària i increment del nombre de beques en països en desenvolupament.

El seu objectiu és invertir en aquelles empreses i entitats que estiguin realment compromesos amb la reducció de la pobresa, la millora de l’eficiència dels recursos o el desenvolupament d’infraestructures sostenibles que donin suport al desenvolupament econòmic.

ETFs ISR

Producció i consum responsables

El consum i la producció sostenibles consisteixen a fer més i millor amb menys. És a dir, utilitzar la menor quantitat de recursos possibles per a produir. Així mateix, l’objectiu és desvincular el creixement econòmic de la degradació mediambiental, augmentar l’eficiència de recursos i promoure estils de vida sostenibles.

Per això, els fons ISR se centren a invertir en empreses que tinguin una vocació de producció i consum responsables. Això contribuirà a reduir els residus i contribuirà a millorar l’impacte positiu.

Aigua i sanejament

En la actualidad, una de cada tres personas no tiene acceso a agua potable, y hasta dos de cada cinco personas no disponen de una instalación básica destinada a lavarse las manos con agua y jabón. La higiene es un elemento fundamental dentro de las ODS de la ONU, máxime tras la pandemia de la covid-19 que aún padecemos.

L’objectiu és que tota la humanitat tingui accés universal i equitatiu a l’aigua potable a un preu assequible per a tots en 2030. I per a això és important que arribin els fons necessaris per a millorar les infraestructures, un element central dins de la inversió ISR.

Promoure el creixement econòmic inclusiu i sostenible

L’última crisi econòmica causada per la COVID-19 ha posat en perill l’economia mundial en el seu conjunt. A mesura que s’intensifica la pèrdua d’ocupació, l’OIT (Organització Internacional del Treball) estima que prop de la meitat de tots els treballadors a escala mundial es troben en risc de perdre els seus mitjans de subsistència.

Avui dia, existeixen diferents factors que han pertorbat el creixement econòmic i empitjorant els riscos accentuats d’altres factors. Per això, els fons ISR busquen invertir en sectors que promoguin un creixement econòmic inclusiu i sostenible.

PP ISR CAT

Un futur més sostenible

Les perspectives futures de la inversió socialment responsable són excel·lents. A les regulacions cada vegada més estrictes dels Governs se’ls uneix una major conscienciació social en temes socials i mediambientals.

Per això, un dels impactes més importants dels fons ISR és que prepara l’economia per a un futur molt més sostenible.

Inverteix en fons ISR a través d’inbestMe

Gràcies a inbestMe podràs invertir en una cartera de fons indexats amb presència de fons socialment responsables (ISR/*ESG). La teva cartera tindrà entre un 10% i un 100% de fons ISR en funció del teu perfil inversor i import invertits. Tot perquè puguis contribuir a crear un món millor des del punt de vista social i mediambiental.

Todos los servicios - CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment