Guia per a invertir en carteres de fons indexats

Les carteres de fons indexats són un tipus de producte financer que tenen cada vegada més acollida entre els inversors, especialment entre els petits estalviadors. Combinen la senzillesa dels fons indexats amb la diversificació més gran que suposa una cartera amb més actius.

Però saps en què consisteixen les carteres de fons indexats i quins avantatges tenen? A continuació, t’expliquem tots els detalls.

Què és una cartera de fons indexats

Una cartera de fons indexats és un producte financer que està compost per fons indexats. És a dir, per fons que repliquen el comportament d’un determinat índex, com l’Ibex, el S&P 500 o l’Eurostoxx, entre molts altres. En certa manera, és un fons de fons, però pensat per a fons indexats.

És un tipus d’instrument que permet conformar una cartera adaptada al perfil de cada inversor, conjuminant els beneficis dels fons indexats, com a baixos costos, senzillesa o diversificació, amb les possibilitats que ofereixen els fons d’inversió, com la possibilitat d’invertir en diversos fons al mateix temps o els seus avantatges fiscals.

Les carteres de fons indexats solen ser el tipus de producte més habitual utilitzat pels robo advisors. També pels inversors particulars, que fan servir els fons indexats per a conformar la seva cartera.

Avantatges de les carteres de fons indexats

Les carteres de fons indexats tenen múltiples avantatges per als inversors, entre les quals destaquen les següents.

Adaptat a perfil de cada inversor

Els fons indexats repliquen índexs de manera individual, de manera que no tots s’ajusten al perfil de risc de cada inversor. Per exemple, si compres participacions del S&P 500, seràs propietari de totes les accions que componen aquest índex, però no tindràs cap valor de renda fixa.

No obstant això, amb una cartera de fons indexats, i atès que s’inverteix en diversos productes al mateix temps, es pot invertir ajustant molt més el risc, ja que podràs combinar productes de renda variable i renda fixa.

Major diversificació

Quan s’inverteix en diversos fons indexats al mateix temps, augmenta la diversificació global de la cartera, tant respecte a categoria d’actius (renda fixa, renda mixta, renda variable…), com també a nivell sectorial (tecnològic, industrial…) i geogràfic (Europa, el Japó, els Estats Units…).

Per exemple, amb una cartera de fons indexats que inverteixi en un fons vinculat al S&P 500, un altre a l’Eurostoxx i un altre en bons europeus lligats a la inflació, estaràs invertint als Estats Units i a Europa, però també en renda fixa i variable.

FI CAT

Rebalanceig de pesos

Una de les accions més comunes en les carteres de fons indexats són els rebalancejos de pesos de la mateixa cartera. És una pràctica que consisteix a retornar la cartera als seus percentatges originals, perquè s’ajusti al perfil de l’inversor, venent aquells fons que hagin augmentat el seu valor i comprant els que hagin caigut, reajustant la cartera.

El rebalanceig permet de manera automàtica vendre car i comprar barat. De fet, hi ha estudis que demostren que el rebalanceig d’una cartera pot arribar a afegir al voltant d’un 0,5% addicional anual, respecte a una cartera que no es rebalancegi. A més, aquesta pràctica és especialment interessant en els fons d’inversió, ja que els traspassos entre fons estan exempts de tributació.

Menor seguiment de la cartera

Les carteres de fons indexats permeten a l’inversor viure més tranquil, perquè, en línies generals, no exigeixen un seguiment massa exhaustiu. De fet, i atès que són productes automatitzats i pensats per al llarg termini, ni tan sols és necessari revisar periòdicament la situació de la cartera.

Tan sols has de llançar-te a invertir i oblidar-te.

Com s’inverteix en una cartera de fons indexats

La majoria de brókers permeten invertir en carteres de fons indexats de manera senzilla, ja que solen instrumentalitzar-se a través de gestors automatitzats d’inversions, també coneguts com a robo advisors. En general, els robo advisors estan composts per fons indexats, encara que també poden contenir altres categories d’instruments, com ETFs.

Gràcies als robo advisors, qualsevol inversor, per novençà que sigui, pot invertir de manera senzilla. Tan sols haurà de respondre a unes preguntes senzilles sobre el seu perfil de risc, i es determinarà quina cartera de fons indexats és més adequada per a ell. A partir d’aquest moment, la inversió és totalment automàtica, incloses les aportacions periòdiques.

Inverteix en una cartera de fons indexats a través de inbestMe

Gràcies a inbestMe, podràs invertir en la cartera de fons indexats que millor s’ajusti al teu perfil de risc i inversió. Amb més rendibilitat i fins a un 85% menys en comissions. Per a això, tan sols hauràs de respondre a unes breus preguntes i obtindràs el teu pla personalitzat.

Si vols començar a invertir de manera global, diversificada i amb baixos costos, poques alternatives trobaràs en el mercat tan eficient com aquesta. El capital mínim és de només 1.000 euros.

Todos los servicios - CAT

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment