El gran secret de Musk

“Entre tu i jo”

 

A l’agost del 2006, ara fa gairebé 10 anys, Elon Musk CEO de Tesla Motors escrivia el seu pla secret. Repassem aquest pla secret fet públic:

1-Crear un cotxe esportiu (elèctric)

2-Utilitza aquests diners per construir un cotxe assequible

3-Per després usar aquests diners per crear un cotxe encara més assequible.

4-I mentre es fa l’anterior, facilitar opcions de generació d’energia amb zero emissions.

El que ara és un fet, no semblava gens fàcil de complir, sobretot posats en el context i situació del moment, just abans de produir-se una de les majors crisis econòmiques, de la qual encara estem sortint. Jo diria, que fins i tot aquest pla, ja està a hores d’ara superat. De fet quan publica l’extensió del seu pla i es remet a descriure de nou el punt 4 com, “proveir d’energia solar”, mostra clarament el que ja és ara Tesla, no simplement una empresa de cotxes elèctrics sinó una companyia d’energia alternativa amb una gran marca darrere.

[pivot_video_embed link=”https://youtu.be/ThIdCuSsJh8″]

El seu nou pla secret

Recentment Musk ha publicat el seu “Màster Pla, Part Deux”. Aquí, torna a descriure 4 nous objectius:

1-Crear sostres solars amb emmagatzematge d’energia en bateries integrades.

2-Expandir l’oferta de vehicles solars per arribar a altres segments.

3-Desenvolupar el cotxe autodirigit 10 vegades més segur amb una extensíssima flota que permeti l’aprenentatge.

4-Posibillitar que el teu cotxe generi diners mentre no l’estiguis fent servir.

Mentre alguns han vist aquest pla com “fluix”, a mi em semblaria de nou irrealitzable, si no fos perquè qui ho publica i el lidera, és un visionari que salta escales constantment.

El gran pla secret de Musk

Qualsevol dels punts que prenguem del seu pla mestre 2, té una complexitat enorme. Si ho aconsegueix,a mi em semblarà un gesta impressionant. Si obviem el punt 1 (que gairebé ja és un fet amb la potencial integració amb Solar City), i anem al punt dos: expandir el vehicle elèctric per assolir els segments més importants. Per si de cas,he anat a buscar la definició de “vehicle” en anglès: “a thing used for transporting people or goods”, és a dir qualsevol cosa que serveixi per transportar persones o coses. Per tant un vehicle a part de cotxes, motos, camions, també poden ser, posats a imaginar, trens o hyperloops i fins i tot avions. Si, si, avions per què no, de fet ja hi ha hagut un avió solar que ha donat la volta al món. La diferència és que Musk ha demostrat que ha estat capaç d’industrialitzar un cotxe elèctric mentre la indústria automobilística tradicional encara s’ho està mig pensant. Imaginem el que pot ser el cotxe totalment autònom, no només del conductor, sinó des del punt de vista energètic, permetent una flota intel·ligent de vehicles circulant pel món, això pot estar darrere de les paraules de Musk.

Per tant, aquest pla per a mi no té res de fluix, si de cas té molt de irrealitzable, sinó fos pel valor del líder que hi ha davant. També tinc clar que aquests plans no fan més que amagar el seu gran pla secret, canviar el món, i això inclou “petites coses” com alliberar el nostre món d’emissions contaminants o conquerir l’espai i fer possible la vida a Mart. No oblidem que la seva altra gran inversió és en SpaceX. Això ja no són avions, sinó coets. ¿Per quan una altra fusió?

Disclaimer: les estratègies d’inversió aquí expressades són exclusivament personals i poden no tenir relació directa amb les estratègies d’inversió ni els models d’inversió defensats per Inbestme. Igual que hi ha múltiples estratègies d’inversió poc recomanables hi ha moltes altres que poden resultar reeixides, especialment si es té la paciència de deixar-les madurar en el llarg termini. Els que composem Inbestme, hem dissenyat carteres eficients diversificades que es poden personalitzar per a tot tipus d’inversor i que nosaltres mateixos fem servir per part dels nostres portafolis. En paral·lel cada un de nosaltres té altres estratègies d’inversió complementàries que no tenen per què coincidir. Com inversor partircular, m’agrada combinar diferents metodologies d’inversió (valor, creixement, dividend). Estic invertit en totes les companyies esmentades en aquest article entre d’altres. Aquest article no és, en cap cas, una invitació o recomanació a invertir en elles sinó més aviat una reflexió sobre algun dels diferents mètodes que jo mateix practico per si a algú li serveix com invertir. Cada un ha de fer el seu propi anàlisi i trobar la seva estratègia d’inversió o posar-se en mans d’un assessor financer, però sempre buscant que l’estil escollit el deixi dormir tranquil i això sovint és una recerca personal.

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp