Fons Indexats: estratègia d’inversió a llarg termini

Els ciutadans s’enfronten a un escenari excepcionalment complicat. L’alta inflació que pressiona l’economia espanyola i la baixa rendibilitat que ofereixen les entitats bancàries amenacen de demolir els estalvis dels espanyols. Per això, és més important que mai tenir una estratègia d’inversió a llarg termini, un pla en el qual els fons indexats poden tenir una gran importància. T’expliquem les raons.

Per què és crucial invertir?

Al llarg de la història, invertir ha estat la millor manera de fer créixer els estalvis. Gràcies al que es coneix com l’interès compost, del qual Albert Einstein va arribar a dir que era la força més poderosa de l’univers. En poques paraules es tracta d’aquells recursos que es van sumant al capital inicial i sobre el qual es van generant nous interessos.

Durant les dècades anteriors, el seu poder s’ha traduït en fortes revaloracions enfront d’altres actius, com l’or, el deute o l’efectiu. Però ara la necessitat d’invertir és molt més elevada. Entre les raons destaquen:

  1. Protegir-se de la inflació. En l’actualitat, els nivells de preus a Espanya i la resta món han arribat a cotes no vistes en dècades. Això suposa que cada dia que passen els estalvis en el banc valen molt menys.
  2. Assegurar el futur. Si el present sembla difícil per als estalviadors, el futur no ho serà menys. L’alt volum de deute públic a Espanya exigirà un major pagament d’impostos, la qual cosa reduirà la renda disponible. També limitarà el pagament de les pensions, tard o d’hora s’hauran de retallar, per la qual cosa la millor manera de preparar-se per a això és comptar amb un matalàs confortable. La inversió ofereix aquesta possibilitat.

A la llista se li poden afegir algunes altres raons, però no són més que derivades d’aquests dos pilars.

Invertir sense risc

Una vegada reconeguda la importància d’invertir, el següent pas és triar la millor manera de fer-ho. Una tasca que sembla fàcil, no obstant això, potser és la més difícil de totes. Els inversors tenen un enorme ventall d’actius en els quals ficar els seus diners, però cadascun d’ells ofereix una rendibilitat diferent i també té un risc associat.

FI CAT

Inversió activa

En el cas d’invertir en la borsa tradicional, les accions d’empreses de tota la vida, la rendibilitat pot ser molt alta, tanmateix, també s’assumeix molt risc. Al cap i a la fi, les mateixes empreses que fa uns anys dominaven el mercat ara a penes es mantenen en peus. I aquelles que encara continuen regnant, com Coca-Cola o Apple, solen ser excessivament cares, la qual cosa redueix la rendibilitat obtinguda.

Davant aquest dilema, els inversors tenen algunes opcions. La primera és apostar per gestors professionals a través dels seus fons.

La inversió passiva i els fons indexats: Avantatges de l’estratègia d’inversió a llarg termini

Per això, cada vegada s’ha posat més de moda el que es coneix com a inversió passiva, això és invertir en fons indexats que repliquen diferents índexs. Una elecció que porta diferents avantatges:

  1. Comissions més baixes
  2. Una major rendibilitat mitjana
  3. Menor risc
  4. Exposició a les millors empreses a cada moment
  5. Simplicitat per a entendre la inversió

Aquestes raons estan darrere de l’auge de la inversió passiva i dels fons indexats com a millor forma per a invertir els estalvis a llarg termini.

Les dades avalen l’aposta pels fons indexats com a estratègia d’inversió a llarg termini

El creixement dels fons indexats és tan enorme que els seus números no han parat de disparar-se. Així, dels 950.000 milions que s’han destinat a la renda variable, accions, al llarg del 2021, fins a 883.000 milions es van destinar a la gestió passiva.

Fins i tot, l’inversor més gran de tots els temps, Warren Buffett, s’ha rendit davant la força de la inversió passiva. Així, l’anomenat ‘Oracle d’Omaha’ va signar que la seva herència hauria d’invertir-se en un 90% en un fons indexat al S&P, el principal índex de renda variable dels Estats Units, amb baixos costos i el restant 10% en bons.

En definitiva, el creixement de la gestió passiva i dels fons indexats és imparable. Un desenvolupament que, a més, és beneficiós per als mateixos participants. De fet, en ser major el nombre d’inversors dins d’aquesta mena de vehicles d’inversió, les comissions són cada vegada més baixes. Per això, una de les millors maneres d’assegurar-se el futur és la d’invertir en fons indexats. Una opció que cada vegada té més i més adeptes.

Per a aprofitar aquests avantatges i tenir una estratègia d’inversió a llarg termini, des de inbestMe oferim una de les seleccions més completes de fons indexats del mercat. A més, recolzats per les grans gestores mundials com Vanguard, la signatura més gran de gestió passiva del món, entre altres. També, amb unes comissions més que reduïdes. No perdis l’oportunitat i comença a revaloritzar els teus estalvis.

Todos los servicios - CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment