ETFs o Accions, quina és la millor opció per invertir?

Encara que són productes diferents, els ETFs i les accions comparteixen algunes característiques, com el fet que són actius que cotitzen en borsa i es troben fàcilment en qualsevol broker d’Espanya. Però, què és millor? Invertir en ETFs o accions?

Encara que no existeix una resposta única a aquesta pregunta. A continuació, veurem les particularitats de cadascun d’ells perquè sàpigues quin producte s’ajusta millor a les teves necessitats i perfil.

Per què invertir en ETFs?

El principal avantatge dels ETFs (per les seves sigles en anglès Exchange Traded Funds o, simplement, fons cotitzats) radica precisament en la seva mateixa essència.

És un actiu que replica un índex borsari determinat i, en conseqüència, està format per una cistella d’accions, bons i un altre tipus d’actius. La qual cosa fa que siguin un producte ja per si mateix, prou diversificat.

Però és que, a més, les seves especials característiques fan que siguin adequats per a qualsevol mena d’inversor, amb qualsevol horitzó temporal i en qualsevol moment vital. Els seus mínims d’entrada depenen del seu preu de cotització, però en general són accessibles per a tots els capitals, per petits que siguin aquests.

A més, són productes transparents. Ja que coneixes en tot moment quina és la composició de l’ETF, que es correspon amb la composició de l’índex al qual repliquen.

I, per descomptat, són productes senzills d’entendre, ja que operar amb ells és tan fàcil com fer-ho amb qualsevol altre actiu cotitzat. Simplement, cal donar l’ordre de compra (o de venda) en el broker, i el producte s’adquireix o s’embeni en temps real.

No obstant això, el principal inconvenient dels ETFs és que no pots triar accions o actius individuals. Ja que la teva inversió es limita als actius que ho componen.

Això fa que, en certa manera, el control sobre la teva inversió es dilueixi. Ja que condiciones la gestió del teu patrimoni als canvis en l’índex.

ETFs CAT

Per què invertir en accions?

Les accions són parts alíquotes d’empreses i, igual que els ETFs, cotitzen en borsa. De fet, és el tipus d’actiu més popular per a invertir en renda variable.

En l’actualitat, existeix la possibilitat d’invertir en una enorme quantitat d’accions nacionals i internacionals. També de manera instantània i en funció de la cotització del valor en el moment en el qual es dona l’ordre.

En invertir en accions és més fàcil que puguis enfocar-te en el rendiment d’una empresa específica. Per exemple, una que estigui ben administrada o sigui innovadora. En lloc d’una cistella d’empreses amb un ampli ventall d’accions amb diferents característiques.

De fet, és més fàcil analitzar el balanç i els fonamentals d’una única companyia que d’un conjunt d’empreses que formen part del ETF.

Així, el control sobre el patrimoni és major invertint en accions de manera directa que a través d’ETF.

A més, les companyies solen distribuir part dels seus beneficis en forma de dividend als accionistes, en funció de la seva participació en la societat. En els ETFs això també és possible, però a través de les accions, es té un millor control sobre els dividends rebuts.

No obstant això, el principal inconvenient de les accions és que la diversificació és més costosa. Ja que has de comprar cada acció de manera individual i per separat. La qual cosa pot suposar una inversió molt elevada i, fins a un cert punt, irrealitzable.

ETFs o accions, quina és la millor opció?

No existeix una única resposta a aquesta pregunta. Com que depèn de nombrosos factors, com l’horitzó temporal de l’inversor, la seva aversió al risc o el seu coneixement del mercat, entre moltes altres coses.

Malgrat això, per a un inversor poc experimentat, els ETFs són productes més senzills d’entendre. Però amb unes característiques molt més adequades per al seu perfil i amb baixos costos.

Invertir en accions, en canvi, requereix un coneixement previ per a analitzar la companyia, les seves variables fonamentals i els factors que condicionaran el seu comportament futur. La qual cosa no sempre és senzill.

A través d’inbestMe ETFs estaràs invertint en una cuidada selecció de fons indexats cotitzats que repliquen el rendiment dels millors índexs del món. Tals fons han estat triats de forma 100% estratègica perquè aconsegueixin el seu millor rendiment en el mitjà/llarg termini.

No obstant això, com ocorre amb qualsevol altra inversió, l’ideal és combinar tots aquests actius per a tenir una composició de cartera òptima que vagi en línia amb la teva estratègia d’inversió.

Pots combinar tots dos tipus d’actiu per a gaudir dels avantatges de tots dos. I tenir éxit en els dos.

Todos los servicios - CAT

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment