El millor dipòsit per al 2017

Què ha de tenir el millor dipòsit per al 2017?

El tipus d’interès més alt. Aquest és normalment el primer aspecte que busquem en un dipòsit i és obvi que quan més alt, millor. Ara mateix , les ofertes de tipus per a 1 any en entitats amb solvència no superen el 0,5%. ¿Però és l’única cosa que hem de vigilar? Normalment tots ens fixem també amb :

-El Termini. Com més flexible millor.

-El Mínim a dipositar. Com més baix millor.

No fem consideracions fiscals, ja que per desgràcia un dipòsit és poc eficient fiscalment. Els interessos són rendiments de l’estalvi i no permeten ajornament o acumulació de plusvàlues.

És un dipòsit realment la millor solució per als nostres estalvis en el 2017?

Avui en dia, amb les taxes d’interès nominals efectives fluctuant molt per sota del 0.5% per cent (o fins i tot negatives), és gairebé segur que l’estalviador obtindrà un rendiment real negatiu en els propers anys. Això vol dir que l’estalviador tindrà una quantitat significativa de riquesa, que no creixerà potencialment per un llarg període de temps. En definitiva, l’estalviador estarà acceptant exposar els seus estalvis al que hem definit com el risc de la inflació o el risc de no fer res. Per tant, un dipòsit no està realment exempt de risc. Si comptabilitzem la inflació, veurem que la gran majoria d’ells s’enfronten al problema de no obtenir, en termes reals, la mateixa quantitat dipositada en el seu moment.

Aquí puedes ver la rentabilidad esperada para una cartera diversificada inbestMe strategic perfil 3. 

El millor dipòsit per al 2017: una cartera diversificada de baix risc

Una alternativa a considerar és tenir un fons de seguretat (o compte d’estalvi), invertit, que també creixi. Especialment per a aquells dipòsits o estalvis que van més enllà del curtíssim termini, una alternativa és invertir en una cartera de risc moderat amb un percentatge baix d’actius de risc, és a dir, que aquests no superin el 30% – 40% d’una cartera diversificada . Això es pot aconseguir, per exemple, a través dels nostres plans de carteres InbestMe Strategic o InbestMe Dynamic amb els perfils del 0 al 4.

Com més llarg sigui el termini en el qual creiem que no necessitarem el nostre “dipòsit”, més ens podrem apropar al perfil 4, que en cap cas recomanaríem sobrepassar. Amb aquesta alternativa tindràs el millor “dipòsit” per al 2017 i molt més enllà, amb una expectativa de rendibilitat (a llarg termini) molt més alta que els tipus actuals, totalment flexible en el termini i només a partir de 5.000 €, i a més, molt més eficient pel que fa a impostos. Si acceptem aquesta visió alternativa, seria obligatori tenir els estalvis que puguem necessitar en menys d’1 any (o millor any i mig) disponibles, és a dir en el nostre compte corrent.

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp