Una cartera amb tota classe d’actius redueix el risc

Imaginem que tens interès en obrir un negoci en una petita localitat costanera, a la qual t’has traslladat a viure i la qual rep nombrosos visitants.

La idea inicial és obrir una gelateria. D’aquesta forma, podràs satisfer el desig de molts visitants, especialment a l’estiu. Però reflexionant una mica més, t’adones que amb el mateix espai i afegint a la teva oferta cafès o fins i tot tes, no només estaràs ampliant el teu públic objectiu sinó que a més, ampliaràs també la temporada del teu negoci podent obrir el teu local, no tan sols l’estiu sinó fins i tot l’hivern. Amb aquesta acció, hauràs diversificat el teu negoci i reduït el risc, significativament.

199H

La teoria del Portafoli Modern (Harry Markowitz 1950), assumeix que l’inversor té aversió al risc i vol retorns garantits.

El que va demostrar, és que el risc d’un portafoli pot reduir-se de la mateixa manera que el negoci dels gelats, afegint altres productes a la nostra oferta, combinant diferents accions o actius en una cartera. Això es deriva del fet que hi ha actius que es correlacionen negativament (tal com el més fred implica menys gelats), encara que el simple fet que la correlació no sigui perfectament positiva, també redueix el risc.

Com invertir

A les nostres carteres  utilitzem aquest concepte per construir carteres eficients. Combinem diferents classes de ETFs , que cobreixen diferents classes d’actius, renda variable i bons, i de diferents regions geogràfiques, optimitzant rendiments i reduint riscos, sempre en funció del perfil de l’inversor.

CHfUlpOW8AA8Jc4.jpg-large

El nostre enfocament però, no es limita només a aplicar el concepte de Modern Portafoli. La nostra gestió és totalment dinàmica. No només rebalancegem les carteres periòdicament, sinó que a més,  destinem fins a un 15% de la cartera a inversions oportunistes, que ens permeten aprofitar situacions específiques del mercat al nostre favor. A més, adeqüem les carteres en moments excepcionals, en línia amb conceptes més moderns com ara el CPPI. Aquestes estratègies més modernes són les que permeten en moments com la recent crisi financera del 2008, protegir-se de caigudes extremes, difícils de recuperar posteriorment.

Aquesta gestió dinàmica, està incorporada en totes les nostres carteres. Coneix el teu perfil d’inversor i comença a invertir més aviat possible. T’ajudem a prendre el control de les teves finances.

Keep calm i segueix al teu pla, edició petroli i coronavirus

Aquests primers dies de març (2020) hem estat testimonis de la caiguda més gran del petroli en tres dècades. L’”or negre” s’enfronta simultàniament a un xoc d’oferta i demanda. Pel costat de la demanda, hi ha la preocupació que la desacceleració econòmica implícita en les polítiques de contenció del coronavirus reduirà la demanda de petroli

Keep calm i segueix al teu pla, edició Coronavirus

Durant els últims dies, un augment en els casos de Coronavirus (COVID-19) a tot el món ha portat als mercats globals a corregir davant l’expectativa que una major propagació de la malaltia (arribant fins i tot a considerar-se pandèmia) podria danyar el creixement futur mundial.

Què és l’interès compost i com funciona?

Què és l’interès compost? L’interès compost consisteix en l’acumulació de rendiments sobre rendiments anteriors. Per això, és el millor amic de l’inversor i permet acumular riquesa a llarg termini. Sovint, es diu que Einstein va definir una vegada l’interès compost com la vuitena meravella del món. És cert que Einstein va dir això? En realitat

Els comentaris estan tancats.