Diversificació

La diversificació és decisiva , en l’èxit de les nostres inversions

Tot sovint , sense adornar-nos-en , apliquem el concepte de la diversificació , comprant en diferents establiments; o en l’àmbit financer , obrint comptes bancàries en diferents entitats .

Imaginem que obrim una paradeta per vendre gelats. Tindrem segurament molt èxit en temporada d’estiu i en dies calorosos , però probablement vendrem poc a l’hivern o en dies freds . Per contra, si a la nostra paradeta oferim a més dels gelats, cafès i tes , incrementarem la nostra possibilitat de vendes. Aquesta , és una forma senzilla de definir com funciona el concepte de la diversificació . En el món de la inversió , és important combinar actius, que per sí sols, són interessants , però que al mateix temps , funcionen molt bé conjuntament perquè obtenim bons resultats en diferents circumstàncies .

Diferents inversions poden funcionar bé en diferents circumstàncies econòmiques. Si el petroli baixa de preu, és molt probable que països dependents , com per exemple Rússia , vegin les seves economies deteriorar-se , en canvi les no dependents podran beneficiar-se . De la mateixa manera , si el creixement als EUA s’està descelerant , els bons funcionaren bé .

Hi ha multitud de factors que impacten les nostres inversions …Està demostrat que ni els millors analistes financers són capaços de visionar completament el futur. Això és especialment cert amb les grans crisis ; així com ningú va anticipar el crash de 1929, pocs van veure venir la recent crisis financera del 2008-2009.

Hem de considerar la diversificació en dos eixos molt importants :

  • La diversificació geogràfica .
  • La diversificació en tipus d’actius .

Com invertir

S: Sistema /Organització :És important tenir un sistema que asseguri aquesta diversificació internacional , i que al mateix temps asseguri tipus d’actius . Per carteres amb volums importants , això s’aconsegueix invertint en diferents actius ( accions/bons /derivats ) de diferents països i sectors . Per carteres més reduïdes , és aconsellable aconseguir-ho a través de ETFs , combinant diferents classes d’actius i amb exposició a diferents regions geogràfiques .Combinant diferents ETFs, aconseguirem adaptar-nos als perfils de cada inversor , i a l’hora, reduir el risc del mateix.

C: Compromís/Cost :Els Etfs són un vehicle d’inversió molt eficient a baix cost . Està demostrat que reduir costos és una garantia per obtenir increments en rendibilitats . Quant invertim directament en actius financers , és important fer-ho des d’ una plataforma que ens permeti accedir a qualsevol actiu o geografia , amb els mínims costos de transacció possible …..

O: Objectivitat /Independència:És important assegurar la tria dels millors actius , i dels que millor es comporten per cada regió , i que es faci en total independència .

Seleccionem pel nostre client, els ETFs que nosaltres mateixos hem treballat i incorporat per les nostres carteres .

P : Pro activitat / Parteneriat :És important tenir un sistema proactiu i dinàmic , que es pugui adaptar a les diferents situacions dels mercats . A l’hora , és important entendre les necessitats del client i posar-se en la seva pell . A Inbestme complementem la selecció eficient d’ETFs amb estratègies proactives i dinàmiques , és a dir , amb inversions oportunes , en funció de la situació del mercat per maximitzar rendibilitats o reduir riscos . també apliquem estratègies de reequilibris intel·ligents que deriven en major rendibilitat i/o reducció d’impostos .

E: Educació : És imprescindible augmentar els nostres coneixements en l’àmbit financer . Quant més entenguem com funciona el món de la inversió , més probable és obtenir millors resultats .

Inbestme ha posat en marxa un servei digital d’assessoria financera molt sofisticada , amb una clara alternativa de baix cost i d’alt valor afegit , donant resposta a tots els reptes que es pugui plantejar el petit inversor. Si estàs preparat per invertir amb Inbestme , obre un compte o coneix el teu perfil inversor . I sinó , sempre pots seguir aprenent amb nosaltres les bases de com invertir , o seguir el nostre blog. Esperem poder-te ajudar a prendre control poc a poc , sobre les teves finances.

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp