Consells per a invertir segons la previsió de tipus d’interès per a 2023

Els tipus d’interès són un dels principals indicadors macroeconòmics que, a més, afecten les decisions d’inversió. Les alces i baixes en els tipus d’interès influeixen en la rendibilitat i el risc de les inversions en diferents classes d’actius. Amb el 2023 ja en marxa, els inversors estan atents a les previsions dels tipus d’interès per a enguany per a actuar en conseqüència. En aquest article, explorarem alguns consells pràctics per a invertir segons la previsió de tipus d’interès per a 2023.

Què són els tipus d’interès i per què són importants per als inversors

Els tipus d’interès són el preu que es paga per l’ús dels diners. Dit d’una altra manera, són el cost que un deutor ha de pagar per manllevar una certa quantitat de diners.

A escala macroeconòmica, els tipus d’interès són fixats pels bancs centrals de cada país i varien segons les condicions econòmiques. Quan els tipus d’interès són baixos, el cost de demanar diners prestats és menor, la qual cosa fomenta el consum i la inversió. D’altra banda, quan els tipus d’interès són alts, el cost de manllevar augmenta, la qual cosa descoratja el consum i la inversió.

Els tipus d’interès són importants per als inversors perquè afecten el rendiment de les inversions. Per exemple, si els tipus d’interès són baixos, les inversions en renda variable (accions) solen ser més atractives que la renda fixa, ja que els inversors poden obtenir majors guanys en el mercat de valors. A més, si els tipus d’interès són alts, les inversions en renda fixa (bons) poden ser més atractives, perquè ofereixen un rendiment fix major.

A més, els tipus d’interès també afecten els tipus de canvi entre diferents monedes. Si els tipus d’interès són més alts en un país que en un altre, és probable que la moneda del país amb els tipus més alts s’apreciï enfront de la del país amb tipus més baixos.

Previsió dels tipus d’interès en 2023

En 2022, els alts nivells d’inflació han provocat un canvi en la política monetària dels bancs centrals, que han tractat per tots els mitjans de desincentivar el consum i la inversió. Per a això, han pujat els tipus d’interès després de deu anys en què es van situar en nivells pròxims a zero.

Així, la Reserva Federal va pujar els tipus d’interès fins al 4,75% actual, mentre que el BCE els ha situat en el 3,5% el març de 2023. Això ha fet que la inflació es contingui, si bé encara continua en nivells alts, i que molts organismes hagin projectat un descens de tipus d’interès al llarg de 2023.

Aquestes projeccions dependran de la situació de la inflació, tant en l’eurozona com als Estats Units. En la mesura en què estigui continguda i fins i tot continuï baixant, els bancs centrals començaran a fer un gir a la seva política monetària, reduint de nou els tipus d’interès per a intentar alleujar aquest descens de l’activitat econòmica.

CTA Fondos Indexados (CAT)

Com invertir en un context de pujada de tipus d’interès

En un context de pujada de tipus d’interès, els productes de renda fixa són més atractius que els de renda variable, ja que els seus rendiments són bastant superiors. En general, els productes més atractius per a invertir en un context de pujada de tipus d’interès són els següents:

  • Bons del Tresor: quan els tipus d’interès pugen, els preus dels bons tendeixen a baixar, especialment aquells amb venciments més llargs. Per tant, els bons de curta durada (amb venciments d’1 a 3 anys) poden ser una bona opció, ja que tenen menys sensibilitat als canvis en els tipus d’interès.
  • Comptes d’estalvi, pel fet que els tipus d’interès d’aquests productes pugen quan pugen els tipus d’interès. A més, són productes garantits pel Fons de Garantia de Dipòsits (FGD), que reforça aquesta seguretat.
  • Fons indexats: encara que no són productes de renda fixa, els fons indexats també són una excel·lent opció per a invertir, especialment si l’horitzó d’inversió és de llarg termini.
  • Fons ISR, gràcies a la conscienciació més gran de la ciutadania i els Governs amb la cura del medi ambient i la responsabilitat social. Els fons ISR tenen grans impactes positius i cada vegada són més els governs que incentiven la inversió en aquests productes. Per tant, són una magnífica opció a llarg termini.

Diversificar per a millorar la rendibilitat de la inversió

Sigui com sigui la situació de tipus d’interès a cada moment, l’ideal és que diversifiquis la teva inversió, tant a escala sectorial, geogràfic i de tipus d’actiu, i adoptis un horitzó d’inversió a llarg termini. D’aquesta manera, podràs obtenir millors rendiments més estables i aconseguiràs maximitzar els teus resultats.

Per a aconseguir-ho, inbestMe és la millor opció. Podràs invertir en una cuidada selecció de productes d’inversió, com a fons indexats, ETFs i fons ISR per a maximitzar els teus rendiments. A més, gràcies a la nostra Cartera Estalvi, tindràs l’opció de beneficiar-te de l’augment de tipus d’interès sense renunciar a la seguretat pels teus diners.

A quines esperes per a conèixer tots els nostres productes? Entra en la nostra pàgina web i descobreix-nos.

Nueva llamada a la acción

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment