Com saber on invertir? Guia bàsica segons el teu perfil

Saber on invertir no és fàcil. El normal és que ens decidim a invertir, però no tinguem molt clara quin és el tipus d’inversió que més s’adapta nosaltres. Però no et preocupis, perquè, avui, et portem una guia bàsica sobre com saber on invertir segons el teu perfil.

Perfil conservador

El perfil conservador ve marcat per no prioritzar la rendibilitat, sinó mantenir la teva capital i que aquest no perdi poder adquisitiu. És a dir, tota aquella rendibilitat que sobrepassi el 2% (la inflació) ja és un luxe que és benvingut, però no exigit.

En aquest cas, les millors inversions seran o bé els comptes a termini fix (sempre que trobis alguna que doni més d’un 2% de rendibilitat, cosa que, a Espanya, succeeix poc) o la renda fixa ben diversificada.

En aquest últim cas, pots optar per una cartera de fons indexats que inverteixi en índexs de renda fixa. Això farà que obtinguis una rendibilitat acceptable (perquè, si inverteixes únicament en bons alemanys, no aconseguiràs rendibilitat cap) i que no hi hagi gairebé volatilitat.

De fet, per a aquesta classe de perfil inversor, en inbestMe tenim les carteres amb Perfil 0 i 1, les quals tenen molt poca volatilitat i l’inversor aconsegueix una millor rendibilitat que amb els dipòsits.

Descargar guía Aprender a invertir fácilmente

Perfil moderat

Quant al perfil moderat, que busca un equilibri entre rendibilitat i risc, podem dir que els dipòsits a termini ja no tenen cabuda. Per a un perfil d’aquest tipus, la millor opció és apostar per un mix de renda variable i renda fixa.

Els fons de perfil moderats solen repartir la seva capital entre un 30% en renda variable i un 70% en renda fixa. D’aquesta manera, el gruix de la nostra inversió no sofrirà moltes variacions en la seva cotització i la volatilitat serà baixa. Tan sols tindrem un 30% de la nostra cartera en renda variable que ens anirà sumant una mica més de rendibilitat.

Per a la majoria d’inversors, la millor manera de gestionar això és mitjançant una cartera de fons indexats replicant índexs tant de renda variable diversificada geogràficament, com de renda fixa tant d’empreses com d’Estats.

Així estan distribuïdes les carteres moderades de inbestMe, encara que el percentatge de renda variable dependrà del perfil de l’inversor.

Perfil agresiu

En tercer lloc, tenim el perfil agressiu, que és el perfil que està disposat a suportar majors riscos i major volatilitat a canvi d’una major probabilitat d’aconseguir bones rendibilitats.

Aquest perfil, per tant, ha d’invertir la gran majoria del seu patrimoni (quan no la totalitat del mateix) en renda variable.

En general, el perfil d’inversió agressiu és el més adequat per a les persones joves, perquè no tenen necessitat de preservar la seva capital i poden sacrificar-lo en el curt termini per a fer-ho créixer a mitjà i llarg termini.

Una proposta a la qual acudeixen molts inversors és acudir a una bona cartera de fons indexats en la qual inverteixin el 80% o més en renda variable. Una alternativa prou diversificada com per a evitar riscos absoluts (encara que no la volatilitat).

Una cartera d’aquest tipus, previsiblement, obtindrà un rendiment anualitzat al cap d’una dècada de més del 6%, la qual cosa permetrà duplicar el capital en tot just aquest termini temporal d’una dècada.

Això sí, l’inversor ha de tenir clar que la volatilitat pot ser bastant alta, i haurà de tenir fortalesa psicològica per a no retirar els diners en els moments de caiguda, perquè això suposaria una pèrdua molt important de capital.

Finalment, ja que la renda variable és més volàtil, és molt més important comptar amb un gestor automatitzat de carteres de fons indexats, perquè, d’aquesta manera, es pot aprofitar la volatilitat per a maximitzar el rendiment sense tot just cost addicional.

Com pots veure, amb aquesta guia bàsica per a saber on invertir segons el teu perfil, no tindràs problemes a l’hora de triar les inversions en les quals col·locar la teva capital. Tindràs la major rendibilitat possible per al teu perfil de risc i situació personal.

Todos los servicios - CAT

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment