Com obtenir una rendibilitat financera alta en termes absoluts

El principal objectiu de qualsevol inversió és, sens dubte, maximitzar la rendibilitat financera obtinguda en termes absoluts. Al cap i a la fi, és la mesura per a conèixer si una inversió compensa o no.

Però, saps què és la rendibilitat absoluta i com obtenir la rendibilitat més gran possible? A continuació, t’ho expliquem.

Què és la rendibilitat absoluta en inversions

La rendibilitat absoluta és una mesura del rendiment d’una inversió en termes absoluts, és a dir, sense tenir en compte el rendiment del mercat o de l’índex de referència. Es calcula com el canvi en el valor de la inversió durant un període determinat, expressat en termes monetaris o percentuals.

Per exemple, si una inversió inicial de 10.000 € genera un guany de 2.000 € al final del període, la seva rendibilitat absoluta seria del 20%. Si el valor de la inversió disminueix a 8.000 € durant el mateix període, la seva rendibilitat absoluta seria del -20%.

Enfront d’ella, la rendibilitat relativa té el rendiment en comparació amb un índex de referència o benchmark. Normalment, s’utilitza per a saber si un fons d’inversió és capaç de superar al mercat. A aquest indicador se’l coneix també com alpha.

Com es calcula la rendibilitat absoluta d’una inversió

Per a obtenir la rendibilitat absoluta d’una inversió, és necessari calcular el canvi en el valor de la inversió durant un període determinat. Això es pot fer restant el valor inicial de la inversió del valor final al final del període i dividint el resultat pel valor inicial:

Rendibilitat absoluta = (valor final – valor inicial) / valor inicial

En general, per a la determinació de la rendibilitat absoluta, se sol utilitzar el valor actual net (VAN). És una eina d’anàlisi financera que permet avaluar la rendibilitat d’una inversió a llarg termini, i es calcula com la suma present del flux de caixa futurs esperats d’una inversió, descomptats a una taxa de descompte determinada.

Per a calcular el VAN d’una inversió, és necessari conèixer el flux de caixa futurs esperats de la inversió i la taxa de descompte. Si el VAN és positiu, significa que la inversió és rendible i generarà un guany en el futur. Si el VAN és negatiu, significa que la inversió no és rendible i generarà pèrdues en el futur.

El càlcul del VAN s’expressa en termes percentuals, i serveix per a realitzar comparacions entre diferents inversions.

Nueva llamada a la acción

Com obtenir una rendibilitat positiva en termes absoluts? Els millors productes

És, sens dubte, el dubte més gran dels inversors, i és difícil determinar per endavant quins productes ofereixen la rendibilitat més gran en termes absoluts. Per a començar, perquè depèn de molts factors, com l’evolució del mercat, l’economia i el sector en el qual s’inverteixi. No obstant això, hi ha alguns productes que, històricament, han demostrat oferir una rendibilitat absoluta positiva amb major freqüència:

  • Accions: Les accions són un producte d’inversió en el qual es compra una participació en una empresa. Si l’empresa obté guanys i el seu valor augmenta, el preu de les seves accions també augmentarà i l’inversor obtindrà una rendibilitat absoluta positiva. Són valors de renda variable que, a llarg termini, ofereixen rendibilitats absolutes positives.
  • Bons: Els bons són títols de deute emesos per governs o empreses. En comprar un bo, l’inversor presta diners a l’entitat emissora a canvi de rebre interessos i el reemborsament del principal al final del termini del bo. Els bons solen oferir una rendibilitat absoluta positiva, encara que amb menor volatilitat que les accions. Són un producte en alça, i molts parlen que estem davant una nova era per als bons.
  • Fons d’inversió: els diversos tipus de fons d’inversió existents són vehicles que reuneixen els diners de diversos inversors i l’inverteixen en una cartera diversificada d’actius, com a accions, bons i altres productes financers. Els fons d’inversió poden oferir una rendibilitat absoluta positiva si els actius en els quals inverteixen obtenen guanys. Entre ells destaquen els fons indexats com els que ofereix inbestMe, que inverteixen en índexs borsaris amb un historial positiu a llarg termini, com el S&P 500 o l’Eurostoxx.

Això sí, obtenir una rendibilitat absoluta de manera consistent no és senzill, i molt menys ràpid. Convé tenir els coneixements adequats i, en certa manera, ser un expert, per a saber en què s’està invertint.

Inverteix amb InbestMe en els millors productes per a obtenir la major rendibilitat absoluta

Amb inbestMe podràs invertir en els millors productes del mercat per a obtenir una rendibilitat alta en termes absoluts. Tant si inverteixes en fons indexats, fons ESG o ETFs, en inbestMe hi ha una alternativa per a tu. A més, tindràs el coneixement dels millors experts que et podran assessorar amb ells.

A quines esperes per a conèixer tots els nostres serveis? Entra en la nostra web i descobreix-los.

Nueva llamada a la acción

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment