Multiplicar els teus diners: com fer-ho i les millors opcions

Si hi ha hagut un protagonista en 2022 en matèria econòmica, aquest no ha estat un altre que la inflació. La guerra entre Rússia i Ucraïna i la conseqüent crisi del gas rus, la sortida de la COVID-19 i la crisi de components ha portat als països a un augment en els nivells de preus, com no es recordava en els últims anys.

Davant aquesta conjuntura econòmica, els inversors estan buscant fórmules per a multiplicar els seus guanys. Per això, a continuació, us deixem algunes alternatives per a aconseguir-ho.

La inversió, la millor opció per a multiplicar els teus guanys

Moltes persones pensen que estalviant podran arribar a obtenir un gran patrimoni a llarg termini. I així podria ser si no fos per un enemic invisible: la inflació.

Al llarg dels últims anys, l’increment generalitzat dels preus ha estat el principal problema per a obtenir guanys. Però aquest últim any, en 2022, ha estat especialment onerós amb els estalviadors. Enguany, a causa de diferents circumstàncies, la inflació va aconseguir el 10%, uns nivells mai vists en trenta-vuit anys.

Per aquesta raó, hauràs d’obtenir uns guanys pels teus diners que, almenys, superi el nivell d’inflació de cada any. I, per a això, l’única opció possible és invertir els teus estalvis.

On invertir els teus estalvis en 2023

La incertesa econòmica s’ha ensenyorit, una vegada més, dels mercats. En un any en què alguns dels índexs han caigut prop d’un 20%, 2023 es presenta com un període en el qual la inflació, la pujada en els tipus d’interès i la desacceleració econòmica tornaran a ser els protagonistes.

Per sort, les opcions per a invertir continuen sent aquí, i en alguns casos, es poden obtenir grans guanys pels teus estalvis. De fet, tot fa indicar que la situació s’estabilitzarà, almenys de manera parcial, la qual cosa ajudarà a millorar les perspectives econòmiques i financeres dels estalviadors.

Nueva llamada a la acción

Però, on invertir els teus estalvis en 2023? Algunes de les millors opcions per a multiplicar els teus guanys són:

  • Bons governamentals, és a dir, part del deute públic dels Governs i altres corporacions estatals. L’augment en els tipus d’interès dels bancs centrals per a lluitar contra la inflació ha elevat el seu apetit inversor, portant-los fins a rendibilitats bastant majors que fa uns anys. Per això, en 2023, seran valors molt interessants.
  • Dipòsits a termini fix. Igual que ocorre amb els bons governamentals, els dipòsits a termini fix han aconseguit uns interessos com no s’havien vist en diversos anys. Per això, en l’actualitat, trobar dipòsits a termini fix amb una rendibilitat acceptable és ara més senzill que en anys anteriors.
  • Accions, és a dir, parts alíquotes d’una empresa. Continuen sent un dels actius més rendibles, sobretot en empreses que tinguin excel·lents perspectives de creixement. Existeixen gairebé tantes opcions com inversors: accions de creixement, value, amb repartiment de dividends… Tot depèn dels objectius que tinguis com a inversos i del teu horitzó temporal.
  • Fons d’inversió, que són instruments que aglutinen el patrimoni de diversos inversors, i que s’inverteixen en una sèrie d’actius, d’acord amb els seus estatuts. Igual que ocorre amb les accions, tens moltes alternatives al teu abast per a millorar la teva rendibilitat, i d’acord amb el teu perfil de risc: de renda variable, mixtos, de renda fixa, indexats, etc.
  • ETFs, que són un producte híbrid entre les accions i els fons d’inversió. D’una banda, cotitzen en borsa, igual que les accions; i, per un altre, repliquen índexs borsaris igual que els fons indexats. Els seus baixos costos, la seva elevada diversificació i el seu fàcil accés els han convertit en un dels productes més populars entre els inversors.
  • Compte d’Estalvi: alta completament en línia i no és necessari contractar altres serveis. Pots invertir des de 1.000 € sense lligams, sense límits i sense terminis. La TAE esperada variable està vinculada als tipus interbancaris, d’aquesta manera acumules rendibilitat i t’aprofites de l’efecte de l’interès compost.

Inverteix en ETFs a través d’inbestMe

Gràcies a inbestMe, podràs invertir en una àmplia gamma de ETFs amb els quals podràs replicar el comportament dels índexs borsaris que millor s’ajusti al teu perfil de risc.

Aquests fons han estat triats de forma 100% estratègica perquè aconsegueixin el seu millor rendiment en el mitjà/llarg termini.

A més, InbestME monitorarà el teu pla i, en cas necessari, el comitè d’experts podrà fer canvis puntuals en la composició per a seguir sempre la millor estratègia.

A quines esperes per a conèixer-nos? Entra en la nostra web i descobreix tots els nostres productes i serveis.

CTA ETFs (CAT)

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment