Com estalviar, quan i quina quantitat?

 

Si ets un fan d’Apple, ja hauràs calculat la data de llançament del nou iPhone. Tenint en compte que l’iPhone 5s es va presentar un 10 de setembre i el iPhone 6 un 9 de setembre, tot apunta que l’iPhone 7 es presentarà també sobre aquestes dates i que a mitjans de setembre es posarà a la venda.

Referent al preu, tenint en compte l’evolució dels preus de llançament dels models anteriors, aquest podria rondar els 800€.

Com estalviar per comprar un iphone7? Doncs bé,  ja tenim les dues variables necessàries que acompanyen els càlculs de l’estalvi:  el temps i l’import. Hem d’aconseguir 800 € en 4 mesos. És a dir 200 € al mes, o 50 € a la setmana.

Com estalviar i aconseguir diners extres?

 

Quan pensem en com estalviar, solem pensar en reduir despeses, ja que tendim a suposar que és difícil aconseguir ingressos extres, sobretot si un és, assalariat.

Anem a donar-te 5 idees per intentar ajudar-te a aconseguir ingressos extres, perquè en 4 mesos tinguis els diners suficients per comprar-te el nou iPhone 7:

Obre el teu armari i ven el que no necessitis. Pots utilitzar una app com la de wallapop i aconseguiràs dues coses: fer neteja i obtenir uns ingressos extres.
Si ets creatiu, pots guanyar uns diners extres fent el que t’agrada per a tercers. Avui en dia hi ha xarxes on és molt fàcil oferir els teus serveis: prova per exemple Fiverr o gigbucks.
Tens una habitació lliure? Prova a llogar-la per dies a través de plataformes com Airbnb.
Vas a la feina en cotxe? Podries compartir el teu vehicle amb tercers i repartir les despeses; avui en dia és molt senzill aconseguir diners extres amb plataformes com blablacar. I per cert, aprofita les hores que no aparques per guanyar uns diners extres llogant la teva plaça per hores amb parkfy.
Pots ensenyar el teu idioma a altres, a través de plataformes com blabelia i així guanyar uns euros extres que t’ acostin al teu objectiu.

Com estalviar i rendibilitzar inversions?

 

Una altra forma d’aconseguir uns diners extres és invertint allà on les comissions són més baixes. Per exemple, imagina que tens invertits 20.000 € en un fons d’inversió tradicional, amb una rendibilitat esperada del 6%, però amb unes comissions i despeses globals del 2,5%, és a dir, obtenint una rendibilitat neta del 3,5%. Al cap de dos anys tindries 21.424€. Si, en canvi, has obert un compte Inbestme Strategic amb una rendibilitat esperada similar, però amb unes comissions del 0,55%, en el mateix període, hauràs acumulat 22.146 €.

Amb la màgia de l’interès compost, quasi t’arriba per obtenir el 100% de l’iPhone.

Segueix estalviant

Si ets capaç d’aconseguir aquests 200 € extres mensuals per tenir l’Iphone 7 al setembre, proposa’t continuar estalviant aquests 200 €. Si obres un compte Inbestme Strategic d’un perfil de risc mitjà / alt (perfil 6/7), amb una rendibilitat esperada d’ara el 6%, al cap de 10 anys hauràs acumulat 32.653 €. Potser tindràs suficient  per comprar-te un cotxe Apple, si l’arriben a fer.

En tots els càlculs hem obviat l’efecte dels impostos.

L’índex VIX, l’índex de la por

  La volatilitat és un concepte sovint desconegut per a l’inversor privat, però és de gran importància en els mercats financers globals. Els inversors professionals constantment estan monitoritzant la dinàmica de la volatilitat i es converteix en objecte d’un gran volum d’operacions. Què és la volatilitat? La volatilitat és un indicador que expressa la variabilitat

Tot és negociable… les transferències també

  La majoria de serveis són negociables

Què és un “drawdown” i la seva utilitat, per preparar-nos per al pitjor i el millor

Què és un “drawdown”

Els comentaris estan tancats.