Com estalviar els primers 5.000 €

Són nombrosos els amics, familiars i coneguts que em pregunten si podrien obrir compte a InbestMe amb menys de 5.000 €. A tots els explico que per ser client cal invertir aquest mínim i els proposo el repte d’aconseguir estalviar aquesta quantitat. Segons els ingressos que tinguin el podran aconseguir en més o menys temps.

Tot comença amb el pressupost familiar.Per poder estalviar cal que els ingressos siguin superiors a les despeses, és a dir, hem d’aconseguir superàvit.

Hi ha dues formes d’aconseguir estalviar:  incrementar els ingressos  i disminuir les despeses fixes, variables i discrecionals.

Incrementar els ingressos sol semblar més difícil, però avui en dia és possible aconseguir uns diners extres utilitzant les plataformes que estan sortint:

  • Si volem treure profit d’alguna habilitat que tinguem podem utilitzar la plataforma Fiverr, el web on els freelance ofereixen els seus serveis.
  • També podem proposar-nos treure’ns de sobre aquelles coses que ja no fem servir utilitzant l’app wallapop. Proposa’t pujar una cosa al dia els pròxims 100 dies, faràs neteja i guanyaràs uns euros.
  • Si estàs llegint això és que saps un idioma. Planteja’t ensenyar el teu idioma a través de verbling.

Això són només 3 exemples dels centenars que pots trobar per la xarxa. Posa’t com a repte aconseguir 100 € mensuals extres a través d’elles. Tindràs a final d’any 1.200 €.

Si ets empleat, avui és un bon moment per demanar un augment de sou al teu cap, aquí pots trobar alguns consells per fer-ho. Posem que aquest any aconsegueixis un augment de 50 € mensuals, posa’t aquest repte com a mínim! Aquests 50 € mensuals els estalviarem també, seran 600 € més, amb el que ja acumulem 1.800 €.

Estalviem també les pagues extres, ja sé que t’anaven molt bé per als regals de Nadal i les vacances, però farem l’esforç d’estalviar almenys 1.000 € de cadascuna de les pagues. Amb aquests 2.000 € ja acumulem 3.800 €.

Quant a les despeses, intentarem aconseguir els 1.200 € que ens falten, és a dir, hem de reduir 100 € mensuals per aconseguir arribar a l’objectiu. Algunes de les decisions que podem prendre per a estalviar:

  • Quota del gimnàs: la canviarem per sortir a córrer o caminar.
  • Sortides als Cinemes: el canviarem per la subscripció a Netflix (7,99 € al mes) o Fimin (8 € al mes).
  • Canvia les bombetes per LEDs, cuina amb olla a pressió, canvia el telèfon de la dutxa o programa els llums del passadís perquè s’encenguin quan passa algú, són formes d’estalviar en subministraments a l’abast de qualsevol.
  • Emporta’t el menjar a la feina. Menjaràs més sa i estalviaràs diners.
  • Revisa periòdicament la factura de mòbil i internet i compara per internet, podràs aprofitar ofertes.
  • Camina en lloc d’utilitzar el cotxe o el transport públic, guanyaràs en salut i en diners.
  • Els sopars i les copes a casa. Una forma molt clara d’estalviar és sortir menys, prendre una cervesa a casa costa tres vegades menys que en un bar, el mateix passa amb el cafè, i ja no parlem d’un sopar.

Segur que si fas el teu pressupost mensual trobaràs la forma senzilla de recuperar aquests 100 € que ens falten. D’aquesta manera aconseguirem els 1.200 € anuals que sumats als 3.800 € que acumulàvem ens permetran arribar als 5.000 € per obrir el compte en inbestMe.

Nota: estalviar depèn de les possibilitats de cadascú; famílies sense ingressos no podran estalviar, i famílies amb ingressos més elevats haurien de plantejar estalviar més.

Proposa’t considerar l’estalvi com una despesa fixa, cada mes separa almenys un 10% del teu sou i retira’l abans de començar a gastar, pagar-te a tu primer, és la millor manera d’aconseguir els teus objectius d’estalvi.

2015: un any “cru”

La caiguda del petroli ha marcat la pauta del 2015. Els preus del petroli, sens dubte, han estat un dels factors més importants que han condicionat els mercats financers mundials durant 2015. El propòsit d’aquesta nota és descriure breument la dinàmica actual del mercat del petroli i el seu efecte en els mercats. Els preus

Rendibilitats Carteres inbestMe a tancament del 2019

Totes les nostres carteres van acabar en positiu aquest any, donat l’acompliment positiu de totes les classes d’actius. Durant el mes de desembre les nostres estratègiques carteres inbestMe Strategic en euros, van guanyar entre 0.3% i 2.3%, amb una mitjana del 1.4% versus una mitjana de 0.78%, per als fons espanyols mesurats per Inverco.

La distribució d’actius en detall a inbestMe

Quins paràmetres considera inbestMe per optimitzar la distribució d’actius? En un article anterior vam veure com un gestor de carteres, tot i utilitzar instruments passius (ETF), està obligat a prendre una decisió de com optimitzar la distribució d’actius d’una cartera. Pot optar per diferents estils de distribució dins de la gestió de carteres amb instruments

Els comentaris estan tancats.