Com calculem la rendibilitat del teu compte?

La forma més adequada de mesurar la gestió d’inbestMe és tal com ho faries per a qualsevol fons d’inversió. Per tant, et recomanem que quan facis aquesta avaluació ho facis utilitzant la rendibilitat ponderada pel temps, que és la primera que vam mostrar sempre en la teva àrea de client.

Veuràs també que et vam mostrar un segon càlcul que és la rendibilitat ponderada pels diners. En cap cas vam mostrar i a més no recomanem usar la rendibilitat simple per a mesurar la rendibilitat de la teva cartera.

Veuràs una explicació sobre això més a baix.

Rendibilitat ponderada pel temps (en anglès “Time Weighted Return” o TWR)

Per a calcular la rendibilitat ponderada pel temps es van acumulant les rendibilitats diàries del teu compte, excloent l’efecte de les entrades i sortides de diners, des del moment en què vas fer la primera aportació fins al present. És la millor manera d’avaluar l’acompliment d’un gestor d’una cartera (o d’un fons d’inversió) perquè no té en compte quan un client fa dipòsits o retirades d’efectiu del seu compte. És un càlcul fidel de com hem gestionat els teus diners, i no un reflex de com les teves entrades i sortides han afectat la rendibilitat de la teva cartera.

Si vol llegir més sobre la rendibilitat ponderada pel temps et recomanem llegir:

Nueva llamada a la acción

Rendibilitat ponderada pels diners (en anglès “Money Weighted Return” o MWR)

La rendibilitat ponderada pels diners és la taxa de rendiment que farà que el valor actual net dels fluxos d’efectiu de la teva cartera (dipòsits i retirades) i el valor final siguin iguals al valor de la teva inversió inicial. La versió anualitzada de la rendibilitat ponderada pels diners es coneix com a Taxa Interna de Rendibilitat (TIR).

Pot ser anàloga al tipus d’interès d’un compte d’estalvis d’interès diari. La rendibilitat ponderada pels diners és en general una millor mesura de com has gestionat les teves aportacions i retirades, en definitiva, si has estat encertat (o has tingut sort) amb el “timing” de les teves inversions. És per això que alguns inversors poden preferir fixar-se en aquest número. No obstant això, has de tenir en compte que pot indicar poques coses de si el teu gestor ha estat encertat o no.

Si vol llegir més sobre la rendibilitat per ponderada pel temps et recomanem llegir:

Rendibilitat simple

La rendibilitat simple és la que intuïtivament fem a primera vista i que consisteix a dividir les plusvàlues sobre el total aportat. En inbestMe, no recomanem utilitzar la rendibilitat simple com una mesura del rendiment d’una cartera gestionada. El motiu principal és perquè aquest càlcul implica assumir que tots els fluxos d’efectiu (siguin entrades o sortides) es produeixen a l’inici. Per tant, no és correcta per a avaluar l’acompliment d’una cartera gestionada. En tot cas, si no hi ha hagut fluxos d’efectiu, la rendibilitat ponderada pel temps, la rendibilitat ponderada pels diners i la rendibilitat simple són iguals.

Si vols aprofundir més sobre el tema et recomanem llegir:

Nueva llamada a la acción

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment