Clarifica on estàs i a on vols estar.

En primer lloc és important establir els objectius personals o familiars.

A través del temps , erudits , científics i psicòlegs , especialment S. Freud, varen descobrir que el ésser humà no era el centre de l’univers , ni tan sols es coneix a sí mateix . Freud, es referia purament als aspectes psicològics i a la descoberta de l’inconscient , però és un fet ; que sovint , no ens hem assegut a meditar en les nostres coses més bàsiques .

És molt probable que no siguem conscients de quins objectius volem per la nostra vida , i per tant, de quina manera , les nostres finances s’han d’adaptar , per aconseguir-los .

Tot i que l’inversor espera que algú li digui quin és el millor pla d’inversió , el que és cert, és , que el millor dels plans financers no té res a veure amb la situació dels mercats financers o immobiliaris , ni el que digui un expert , ni tan sols aquell amic de sempre que hi entén tant de borsa .

Els nostres objectius , somnis o desitjos poden ser diversos i amb prioritzacions diferents per cada inversor :

-La casa dels meus somnis .

-La millor educació pels nostres fills .

-Ser ric quan em jubili .

-Temps per la gent que estimo , desig , el qual Inbestme hi posa molt èmfasi .

Com invertir

A la piràmide del inversor proposàvem diferents prioritats/coneixements a tenir en compte al començar a invertir . A la base de la mateixa , situa : establir/conèixer els objectius personals o familiars .

I és que el millor pla financer , té molt a veure amb el que és més important per un mateix , pel conjunt de la família o per l’entorn, que un mateix consideri important .

Quan comencem a estalviar o invertir , un aspecte molt important és perquè invertim , o per quina finalitat invertim. La majoria de les nostres decisions financeres estan condicionades pel nostre desig de sentir-nos feliços i segurs .Però per cada persona , existeix una definició diferent del que és la felicitat i la seguretat .

A vegades pot semblar una pèrdua de temps traçar un mínim pla d’objectius .

Tot i creure que ja sabem el que volem, potser ens adonem , que en el fons del nostre ésser , hi han prioritats que desconeixem . Si afegim a tot això , que nosaltres podem tenir una idea clara del que volem , però potser els nostres éssers estimats en tenen d’altres que no coincideixen amb les nostres o tenen un ordre de prioritat diferent ; trobar un equilibri , pot ser determinant per la nostra felicitat conjunta .

Per tant , és convenient assentar-se a pensar i senyalar amb la màxima honestedat possible cap a nosaltres mateixos , el camí cap a on ens volem dirigir , identificant clarament on estem . Una vegada assolit aquest pas , podem identificar , sols o amb ajuda , com anar caminant i assolir aquest camí .

I sinó , pensem amb la infelicitat que ens pot donar esgotar-nos a treballar i estalviar , per jubilar-nos rics , si el que realment desitgem , és dedicar el temps als nostres éssers estimats.

Per estalviar i invertir d’acord amb la nostra visió de la vida, el primer pas és senzillament posar en clar, a on estàs i a on vols estar . A partir d’aquest punt, serà molt més fàcil identificar el nostre millor pla d’estalvi/inversió .

Si tens clares les teves necessitats i objectius financers, i vols començar a fer els teus primers passos en el món de la inversió, les nostres carteres Inbestme Strategic són un excel·lent punt de partida per començar a invertir, racionalitzades amb les teves prioritats.

Coneix el teu perfil d’inversió, i comença a invertir amb nosaltres quant abans millor. El temps és el millor aliat per l’inversor disciplinat. En les nostres carteres, combinem òptims portafolis amb ETFs de diferents tipus d’actius i mercats. Ara, ja pots ser un exitós inversor i tan sols a partir de 1.000 €.

Nota : les idees aquí expressades , sorgeixen d’idees sostretes del llibre : “ The one- page financial plan : a simple way to be Smart About Your Money “ Richards, Carl .

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp