Un euro, mitja hora i cinc obstacles a superar

La generació Millennial està de sort. Aprendre com tenir èxit amb les nostres finances pot ser només qüestió de gastar un euro i saber superar cinc obstacles … i si segueixes llegint fins i tot pot ser que t’estalviïs l’Euro.

Això és el que promet la lectura d’un molt curt llibre de William J. Bernstein “If you can: How Millenials Can Get Rich Slowly”.

Per a això, el “Millennial”, ha d’aprendre a superar 5 obstacles, però gairebé el més important de la recepta, és entendre el “slowly” o la paciència que es necessita realment, per tenir èxit amb les nostres inversions.

Un tema a destacar, és que el llibre només requereix una mitja hora de lectura i atenció.

Quins són els 5 obstacles a superar per fer-se ric lentament?

L’autor ens recomana aprendre a superar 5 obstacles. Aquests, en resum són:

1- Tenim tendència a gastar massa, o dit d’una altra manera, hem d’estalviar més.

2- Un mínim de coneixement financer és indispensable.

3- A part d’aprendre les bases de les finances, convé també aprendre la història dels mercats.

4- El nostre major enemic som nosaltres mateixos.

5- Aprèn a manejar i a entendre que els “Serveis Financers”, en general, busquen el seu propi benefici més que el teu propi, o pren el control de les teves finances.

Un dels principals motius de perquè compartim aquesta lectura, és perquè en definitiva el que ens ensenya el llibre, és que si som capaços de prendre un millor control de les nostres finances, serem capaços de fer-nos rics … lentament. I aquesta, és una de les nostres missions a Inbestme, ajudar els nostres lectors en aquest objectiu.

5 lectures per fer-se ric lentament

Com aquesta secció del nostre centre de recursos, està especialitzada en recomanar llibres, ens sembla rellevant destacar que el llibre no només s’estén a descriure més detalladament els 5 obstacles, sinó que a més ens recomana 5 lectures, per a superar cada un dels obstacles.

Aquí et detallem el llibre per a cada obstacle. Aquesta llista, pot ser una perfecta guia per aprendre a fer un millor control de les nostres finances:

1- Thomas Stanley and Willian Danko s: The millionaire Next Door

2- Jack Bogle: Common Sense on Mutual Funds

3- Edward Chancellor: Devil Take The Hindmost i Benjamin Roth: The Great Depression: A diary

4-Jason Zweig: Your Money and Your Brain

5-Jack Bogle: Common Sense on Mutual Funds- Section Two

Encara que hi ha un obstacle que requereix dues lectures, el cinquè obstacle ens dirigeix ​​a un mateix llibre i un dels nostres llibres favorits: el de Jack Bogle, fundador de Vanguard.

En resum, aprendre a superar els obstacles ens pot costar poc més d’1 euro, que és el que costa el llibre de l’autor encara que com vam prometre al principi del post, vam compartir amb vosaltres aquesta versió gratis en PDF, el que us pot estalviar fins i tot el primer euro. El cost de les altres lectures pot assolir altres 50 Euros, no gaire, si realment aconseguim superar els 5 obstacles per fer-nos rics … però no ens oblidem que això només és vàlid si estem disposats a ser pacients en les nostres inversions.

Keep calm i segueix al teu pla, edició petroli i coronavirus

Aquests primers dies de març (2020) hem estat testimonis de la caiguda més gran del petroli en tres dècades. L’”or negre” s’enfronta simultàniament a un xoc d’oferta i demanda. Pel costat de la demanda, hi ha la preocupació que la desacceleració econòmica implícita en les polítiques de contenció del coronavirus reduirà la demanda de petroli

Un indicador molt útil : Cape (Cyclically Adjusted PE)

Comprar barat, vendre car.

Què és la TAE?

Encara que pugui semblar una mica complex, la TAE és un concepte simple d’entendre. Vegem un exemple. Imagina’t que inverteixes 10.000 € durant 10 anys i, al final dels 10 anys, acumules 15.000 €. En aquest cas hauràs obtingut una rendibilitat total acumulada del 50%, però realment quina rendibilitat anual hem obtingut? Aquesta rendibilitat anual

Els comentaris estan tancats.