Guia per a calcular Amundi Index MSCI World SRI

La inversió socialment responsable (també coneguda com a ISR) s’ha fet un lloc dins de les principals carteres dels inversors. Les seves polítiques en matèria ètica, social i mediambiental, la conscienciació més gran de la ciutadania per aquests àmbits i l’impuls estatal els han portat a convertir-se en la inversió estrella dels últims anys. Per això, cada vegada són més els índexs creats per a reflectir el comportament d’aquesta estratègia d’inversió. Un d’ells és el MSCI World SRI. Conté una selecció d’empreses que compleixen amb aquests estàndards, i que ara es pot invertir a través de gestores com Amundi. En aquest article, et donem una guia per a calcular Amundi Index MSCI World SRI.

Els índexs MSCI

Morgan Stanley Capital International (MSCI) és una empresa que es dedica a ponderar prop de 100.000 índexs borsaris sobre accions, bons, fons d’inversió i altres eines d’anàlisis de carteres a escala global des de fa més de 35 anys. Els seus índexs són molt populars i seguits per la comunitat inversora.

La seva importància en la indústria financera actual és molt gran. En l’actualitat, s’utilitzen com a referència per a la composició de bona part dels fons indexats i com benchmark per a calibrar el treball dels gestors. Bàsicament, per a conèixer si poden superar al mercat de forma sostinguda.

Encara que tradicionalment aquesta empresa s’ha dedicat a la confecció d’índexs amb empreses de tota mena, la veritat és que, en els últims anys, també ha començat a elaborar índexs centrats en la problemàtica climàtica, complint amb els criteris ESG. Aquest ha estat el cas, precisament, de l’índex MSCI World SRI.

Què és l’índex MSCI World SRI

El MSCI World SRI és un índex de renda variable representatiu de valors de gran i mitjana capitalització de 23 països desenvolupats. En concret, té exposició a empreses amb qualificacions ambientals, socials i de governança (ESG) excepcionals. Inclou també a empreses que tinguin un impacte social i mediambiental negatiu.

A més, aquest índex té per objectiu replicar la rendibilitat d’una estratègia que respondrà als valors segons les oportunitats i els riscos associats a la transició climàtica per a complir amb els requisits mínims del reglament relatiu als índexs de referència de la UE harmonitzats amb l’Acord de París.

A més, s’exclouen altres empreses, com aquelles indústries que participen en l’energia nuclear, les armes nuclears, el tabac, l’alcohol, el joc, les disputes sobre armament o les armes convencionals, entre moltes altres.

En l’actualitat, les posicions més representatives dins de l’índex són Microsoft, que suposa gairebé el 5% del total de la cartera; Tesla, amb el 3,83% i NVIDIA, amb el 3,32%.

ETFs ISR

Com s’inverteix en l’índex MSCI World SRI

Existeixen diferents instruments a través dels quals és possible invertir en l’índex MSCI World SRI. Entre ells, destaquen els fons cotitzats o ETFs, però també es pot invertir a través de fons indexats.

Un d’ells és l’Amundi Index MSCI World SRI, un ETF que pertany a Amundi i que tracta de replicar de manera fidel l’evolució de l’índex, tant a l’alça com a la baixa, i amb cobertures de divisa.

L’ETF va ser posat en marxa l’11 de setembre de 2018. Es va aprofitar la conscienciació cada vegada major de la població en matèria social i mediambiental i els acords entre diferents Governs en matèria mediambiental, la qual cosa sembla un impuls a aquesta mena d’inversió. Des del seu inici, l’ETF ha experimentat un creixement del 55,15%, en línia amb l’índex i amb altres índexs matrius, com el MSCI World.

Com calcular l’evolució de l’índex Amundi Index MSCI World SRI

Existeixen diferents maneres de revisar l’evolució i el valor liquidatiu del fons Amundi Index SRI, així com les seves rendibilitats a diferents horitzons temporals:

  • A través del fullet del mateix ETF en Amundi, on es podrà consultar tota la informació legal de l’instrument, així com altres dades sobre rendibilitats i composició de cartera. La web conté un simulador que permet modificar el període en el qual es desitgen consultar les dades per a extreure les rendibilitats d’aquest.
  • En Morningstar, que és un dels portals més populars i prestigiosos en el que a informació de fons d’inversió i ETFs es refereix. En aquesta web podràs trobar tota la informació que necessites per a invertir en ell.

De fet, existeixen nombroses pàgines en internet on podràs accedir a tota la informació que necessites, però aquestes dues són, sens dubte, les que millor informació ofereixen.

Inverteix en ETF ISR a través d’InbestMe

Gràcies a InbestMe, podràs invertir en ETF ajustat al teu perfil i amb una inversió socialment responsable. I tot això amb tots els avantatges que ofereix inbestMe: el teu pla adaptat a tu, convenientment diversificat i amb baixos costos.

Per a conèixer la nostra oferta, no ho dubtis i posa’t en contacte amb nosaltres. Estarem encantats de resoldre qualsevol classe de dubte que tinguis.

Todos los servicios - CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment