Els bons aporten diversificació i redueixen el risc

Quan comprem un bo, estem comprant un tros del deute públic d’un estat o d’una companyia.

En general, s’assumeix que com els bons d’un estat gaudeixen de la total credibilitat i il·limitada capacitat de crèdit d’aquests, un bonista no ha de fer front al risc de fallida (això ho limitaríem ara mateix a pocs estats sobirans, EUA, Alemanya) .

Alguns països, ofereixen bons indexats a la inflació que poden afegir diversificació addicional en una cartera, en funció del perfil de l’inversor.

La inversió en bons corporatius és una mica més complexa i aquí l’inversor assumeix ja riscos addicionals de fallida, en funció de la qualificació de risc de l’empresa emissora, especialment per al segment de high yield.

En general, els bons confonen l’inversor per la relació inversa que es produeix entre l’interès i el preu del bo (si l’interès puja, el preu baixa, i al revés), la qual cosa vol dir que una cartera de bons sobretot en moments volàtils pot ser també bastant variable encara que hi ha sempre la garantia que a venciment recuperarem el principal (sinó hi ha fallida clar).

A on invertir:

Els bons de l’estat (seleccionats) proveeixen d’una oportunitat única de diversificació d’un portafoli, i serveixen com a cobertura davant accidents o fins i tot davant la deflació.

A Inbestme no invertim mai directament en bons ni d’estats ni de companyies específiques. Però si que les nostres carteres, en funció del perfil de risc tenen trams de renda fixa a través d’eficients ETFs de baix cost que combinen bons de l’estat i d’empreses d’alt rating que garanteixen diversificació i cobertura a les nostres carteres.
Si vols començar a fer les primeres passes en el món de la inversió nostres carteres Inbestme Strategic són una excel·lent manera de començar.
Coneix el teu perfil d’inversió i comença a invertir amb nosaltres com més aviat millor. El temps és el millor aliat per a l’inversor disciplinat. En elles combinem òptims portafolis amb ETFs de diferents tipus d’actius i mercats. Ara pots ser un reeixit inversor i només a partir de 5.000 €.

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp