Bons propòsits per a 2019

Estem enmig de la pujada de gener, fa ja 3 setmanes que vam dir que aquest seria l’any en què aniríem al gimnàs, que faríem dieta per a perdre aquells quilos de més, que trucaríem més a la nostra mare i que escoltaríem cada dia un podcast en anglès.

Però quins propòsits financers ens hem marcat? Segurament els mateixos de cada any, estalviar més, gastar menys, canviar de banc i aprendre una mica de finances. I com en la resta dels propòsits, probablement després de dues setmanes d’haver començat l’any encara no hem trobat el moment per a començar.

Et donarem algunes idees per a ajudar-te a aconseguir posar-los en marxa.

Gastar menys

Ara que estan de moda programes de televisió que t’ajuden a ordenar la teva casa començant per tirar tot el que no utilitzes, potser és el moment de reflexionar que per a no haver de tirar, el millor és comprar menys coses, menys coses inútils que no utilitzarem.

Encara que la manera més recomanada per a gastar menys és començar per saber que és el que gastem, per a això podem començar l’any fent un pressupost. Concretament anotant totes les despeses que tinguem, guardant els tiquets de compra per a així veure en què se’ns està anant els diners. D’aquesta forma, podrem classificar les nostres despeses per necessitat (despeses fixes, despeses variables i discrecionals) i veure quines podem reduir ja sigui per preu, reduint el consum o simplement renunciant a ells. Amb el simple fet de començar a fer el pressupost gastarem menys, el fet d’anotar el total gastat reflexionarem abans si és una despesa realment necessària o podem prescindir d’ella.

En conclusió, vols gastar menys: comença fent el teu pressupost personal.

Estalviar més

Si hem començat a gastar menys, per lògica estarem estalviant més, però buscarem sistemes que garanteixin que és així, i que ho fem de forma sistemàtica i al llarg del temps.

L’estalvi l’hauríem de considerar una despesa més, és a dir, en el nostre pressupost personal ens marcarem estalviar una part dels nostres ingressos de manera sistemàtica. Ho podem fer de forma automàtica, per exemple, entrant en el nostre compte d’inbestMe i programant una aportació mensual. D’aquesta manera cada mes et farem un càrrec en el teu compte i invertirem els diners per tu. Aquesta transacció mensual és gratuïta i t’ajudarà a acostar-te als teus objectius.

Una dada per si encara teniu dubtes, imagina que obres un compte inbestMe Advanced ISR amb 15.000€ i que aquesta aconseguís una rendibilitat del 7% de mitjana durant 15 anys, al venciment tindries més de 41.000€, però què hagués passat si a més tinguessis programada l’aportació de 250 € mensuals durant aquests 15 anys? Amb la mateixa rendibilitat, al cap de 15 anys acumularies gairebé 119.000€.

Canviar de banc

A l’inici de l’any quan veiem les comissions que ens han cobrat ens plantegem canviar de banc, però després ens sembla complicat i no ens recordem d’això fins a la següent comissió o la següent vegada que intenten vendre’ns el mateix a nosaltres que a la nostra mare o al nostre avi. Això és el que veiem, però a part està tot el que paguem en comissions implícites a les nostres inversions, comissions i costos que no veiem però que afecten, i molt, a la nostra rendibilitat.

Per si vols acabar de convèncer-te i dur a terme aquest propòsit, en aquest article podràs veure que en una inversió de 10.000€, si la mantens 30 anys en un banc tradicional, pot suposar 15.000€ més de despeses que tenir-ho en inbestMe.

Aprendre finances

Des del moment de la seva fundació a inbestMe hem apostat per ajudar la societat a millorar la seva cultura financera, estem convençuts que només tenint nocions de finances personals pots aconseguir tenir el control sobre les teves finances i poder prendre les decisions que més et convenen a tu, i no les que més convenen al teu banc.

En el nostre blog tens accés a desenes d’articles que es van afegint periòdicament, perquè vagis aprenent i creixent amb nosaltres.

Desitgem que el 2019 sigui un feliç any per a tu, i que els teus propòsits estiguin ara una mica més a prop.

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp