És bon moment per a invertir en fons indexats?

En els últims anys, els fons indexats han anat guanyant en popularitat, especialment com una alternativa a les inversions tradicionals. Aquests fons es basen en la idea que no es pot superar consistentment al mercat, per la qual cosa, en lloc de tractar de fer-lo, simplement segueixen la pista a un índex de referència, com el S&P 500, i busquen replicar el seu acompliment. En un context com l’actual, marcat per l’elevada inflació, és un bon moment per a invertir en fons indexats?

En aquest article, explorarem les raons per les quals els fons indexats poden ser una opció atractiva per als inversors i com inbestMe pot ajudar a començar en el món de la inversió.

Per què invertir en fons indexats?

Els fons indexats són un dels productes més seguits i estudiats pels petits inversors. La seva popularitat es deu a diversos aspectes:

  • En primer lloc, perquè tendeixen a tenir costos més baixos que els fons de gestió activa. Pel fet que els gestors de fons actius intenten superar al mercat, han de realitzar més transaccions i fer més recerques, la qual cosa augmenta els costos i les comissions. Els fons indexats, d’altra banda, simplement busquen replicar l’acompliment de l’índex subjacent. Aquest fet simplifica la gestió i, per tant, poden oferir comissions més baixes.
  • En segon lloc, els fons indexats són productes altament diversificats. Com l’objectiu és replicar l’acompliment de l’índex subjacent, el fons posseeix una àmplia varietat d’accions que formen part d’aquest índex, la qual cosa el fa menys susceptible a les fluctuacions de preus individuals. L’inversor sol estar exposat a una àmplia gamma d’empreses, la qual cosa redueix el risc d’una inversió concentrada en una sola acció o sector.
  • En tercer lloc, els fons indexats són fàcils d’entendre i molt transparents. No és necessari tenir coneixements especialitzats per a invertir en fons indexats. Es poden adquirir a través de qualsevol bróker, i els inversors poden adquirir una exposició diversificada al mercat amb una sola compra.
  • Finalment, perquè els fons indexats, especialment els fons ISR, són productes amb un alt impacte en la societat i en el medi ambient. Eviten invertir en empreses amb un alt potencial contaminant i, al mateix temps, trien companyies compromeses amb la justícia social. Per això, són fons que s’ajusten a les necessitats i la conscienciació de les societats actuals.

CTA Fondos Indexados (CAT)

És un bon moment per a invertir en fons indexats?

Encara que sempre existeix una certa incertesa entorn de com evolucionarà el mercat de valors i et preguntis si és bon moment per a invertir, molts experts creuen que els fons indexats continuen sent una opció interessant, fins i tot en l’actual context d’elevada inflació en el qual ens trobem, i a pesar que 2022 va tancar amb una de les majors caigudes de la bossa dels últims anys.

En general, els fons indexats són particularment atractius per a inversors a llarg termini (superior als cinc anys). D’aquesta manera les fluctuacions a curt termini del mercat són menys importants que l’acompliment a llarg termini. A mesura que els mercats es recuperen de la situació actual i l’economia torni a créixer, és possible que els inversors en fons indexats puguin obtenir bons rendiments, en línia amb el que ocorrerà en la borsa.

A més, cal tenir en compte que, en molts casos, els inversors en fons indexats combinen una estratègia de llarg termini amb inversions periòdiques (coneguda com a Dollar Cost Average), la qual cosa mitiga encara més l’impacte que un esdeveniment concret pugui tenir sobre el seu acompliment en el curt termini.

En resum, com bé suggereix la coneguda cita en els cercles d’inversió, “El millor moment per a començar a invertir va ser ahir i el segon millor moment és avui”. Aquesta regla s’aplica sense importar les condicions del mercat. L’important és que tinguis un pla i el segueixis rigorosament. En general, si inverteixes de manera gradual, en productes diversificats i amb un horitzó de llarg termini, els resultats arribaran, probablement, més aviat que tard.

Per què triar inbestMe per a invertir en fons indexats

inbestMe és una plataforma d’inversió que ofereix carteres de fons indexats amb baixos costos i diversificació global. La nostra plataforma utilitza un algorisme d’inversió per a crear carteres personalitzades que s’ajustin a les necessitats i objectius de cada client.

Gràcies a la nostra cartera de fons indexats, podràs accedir a una àmplia gamma de productes de les principals gestores del món, i amb la possibilitat d’accedir fins i tot a classes institucionals, reservades per a grans patrimonis, però amb condicions molt més atractives.

A més, gràcies al nostre servei de roboadvisor, tu no hauràs de preocupar-te per res. Nosaltres fem la distribució d’actius per tu, a més de fer una revisió anual on s’inclou el rebalanceig de la cartera.

A què esperes per a descobrir tots els serveis que podem oferir-te?

Nueva llamada a la acción

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment