La veritat és que qualsevol moment és bon moment per a invertir en borsa. En realitat, els experts recomanen invertir com més aviat millor, seguir el teu pla i no desviar-te, passi el que passi en els mercats.

Això sí, alguns productes són més adequats que uns altres, especialment per a petits inversors amb menys coneixements en borsa. A continuació, t’expliquem alguns d’ells.

Quan és bon moment per a invertir en borsa i on invertir en 2022?

En línies generals, existeixen almenys tres factors importants i decisius per a qualsevol petit inversor: diversificació, baixos costos i un focus en el llarg termini. Amb aquests tres ingredients, la inversió, lluny de ser una cosa complexa, es converteix en un assumpte senzill i gairebé automàtic.

En línies generals, existeixen almenys tres factors importants i decisius per a qualsevol petit inversor: diversificació, baixos costos i un focus en el llarg termini. Amb aquests tres ingredients, la inversió, lluny de ser una cosa complexa, es converteix en un assumpte senzill i gairebé automàtic.

Fons indexats

Els fons indexats són un dels productes més senzills d’entendre i en els quals invertir. Tan sols repliquen índexs borsaris, de manera que només coneixent la composició de l’índex ja coneixeràs la composició del fons i els pesos que s’apliquen.

El seu principal avantatge és la seva senzillesa. Atès que el gestor únicament es limita a modificar la composició de la cartera d’acord amb els canvis en l’índex, la seva responsabilitat i activitat és relativament senzilla. Així, poden oferir comissions molt més reduïdes que altres fons, la qual cosa a llarg termini suposa millorar de manera significativa la rendibilitat de la teva cartera.

FI CAT

Robo advisors

Els gestors automatitzats d’inversions, més coneguts com a robo advisors, són una altra de les alternatives per a invertir els teus estalvis en 2022. Són una sort de gestors virtuals que s’encarreguen de totes les accions per tu, des de la selecció d’actius, assignació de pesos i el re-balancejo de la teva cartera.

Els robo advisors utilitzen altres instruments per a elaborar la cartera, com a fons indexats, plans de pensions o ETFs. Així, poden oferir costos reduïts per als seus partícips. A més, s’ajusten a cada inversió, que amb un senzill test poden conèixer el seu perfil de risc. Així es pot elaborar la cartera d’acord amb aquest perfil.

ETFs

Els fons cotitzats, més coneguts com ETFs, són un híbrid entre accions i fons indexats, ja que comparteixen característiques amb tots dos productes. D’una banda, perquè també repliquen índexs borsaris i, per un altre, perquè cotitzen en borsa, igual que les accions.

Es caracteritzen per tenir unes comissions reduïdes en comparació amb els fons d’inversió de gestió activa, ja que no necessiten un equip d’analistes per a la presa de decisions, i una gran diversificació en comparació amb les accions. A més, permeten altres operacions financeres complexes, com el palanquejament o les posicions curtes, encara que no estan recomanades per a inversors amb pocs coneixements.

ETFs CAT

Plans de pensions

Els plans de pensions són un instrument pensat per a estalviar de cara a la jubilació. De fet, tan sols podràs rescatar la teva capital en cas que et jubilis o en altres supòsits molt restrictius, com una malaltia, desocupació de llarga durada, un desnonament o als 10 anys des de la primera aportació.

El seu principal avantatge és el seu favorable tractament fiscal. Els primers 1.500 € són deduïbles en l’IRPF, amb el límit del 30% dels rendiments nets del treball i activitats econòmiques del contribuent. A més, els traspassos entre plans de pensions estan exempts de tributació, tal com succeeix amb els fons d’inversió.

A més, els plans de pensions també tenen el seu vessant indexat. En els últims anys s’han llançat al mercat plans que segueixen diferents índexs, com el S&P 500 o el Eurostoxx, reduint les comissions i democratitzant l’accés a aquests productes.

Invertir en habitatge

Una altra opció és invertir en el mercat immobiliari, ja sigui comprant béns immobles directament o a través de SOCIMIs o fons d’inversió immobiliaris. D’una banda, perquè la revaloració d’aquests actius continua la seva senda alcista i, per un altre, perquè permet obtenir una renda a través del lloguer.

Això sí, exigeix un capital elevat per a comprar l’immoble, una cosa a la qual no tots els inversors poden accedir. Per això, els fons immobiliaris són una excel·lent opció per a aquelles persones que vulguin invertir en immobiliari amb petites aportacions.

Inverteix a través de inbestMe

Amb l’ajuda de inbestMe podràs invertir en una cuidada selecció de productes i actius diferents perquè puguis obtenir més rendibilitat amb fins a un 85% menys en comissions. Increïble, no et sembla?

No t’ho pensis més, fes un pas al capdavant i augmenta la teva rendibilitat invertint en els nostres fons indexats, plans de pensions o ETFs.

I ara, gràcies a la nostra promoció podràs tenir els primers 10.000 € sense comissions de gestió (1r any en el cas dels fons indexats).

Recorda que sempre és un és bon moment per a invertir en borsa, sobretot, amb aquests productes financers.

PP ISR CAT

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment