Dues escoles i maneres d’invertir contraposades

L’anàlisi tècnic és el mètode de predir quan comprar o vendre en funció d’indicadors estadístics , senyals o figures, exposats en gràfics . També s’anomena a aquestes metodologies , “tècniques chartristes “.Aquesta tècnica assumeix , que qualsevol notícia es reflecteix en un gràfic , i per tant un minuciós estudi del mateix dona indicacions del que passarà en el futur .Els especuladors utilitzen tècniques chartristes per establir les seves apostes de compra o venda . El “tècnic” s’interessa únicament per el registre del preu de l’acció ( o volum) i estudis estadístics que es deriven dels mateixos .
graphcdbenchmarkmay2015

L’anàlisi fonamental es basa en la tècnica de seleccionar accions en funció de la informació financera de una empresa , de les seves vendes , beneficis i dividends ; i sobretot del seu creixement . Els fonamentalistes pretenen arribar a una estimació de quin és valor intrínsec de l’empresa . Si aquest valor està per sobre del preu de mercat es recomana comprar . El fonamentalista intenta no deixar-se influenciar per l’optimisme o pessimisme , i diferència clarament entre el preu actual d’una acció i el seu veritable valor . Els “inversors en valor” es basen en l’anàlisi fonamental per prendre posicions a llarg plaç , quan detecten que el valor intrínsec d’una empresa supera amb un cert marge de seguretat , el preu actual .

Normalment , els fonamentalistes menyspreen els tècnics i viceversa .

Com invertir

El nostre focus es centra , en trobar les qüestions positives de les tècniques i pràctiques que hem anat aprenent al llarg d’aquests anys .

CHZvnAgXAAAJ8Df.jpg-large

La nostra experiència ens ensenya que l’anàlisi dels gràfics és molt útil per visualitzar de forma clara el que ha estat succeint , però ens diu poc del que passarà en el futur . Tot i així , el que ha passat en el passat ens pot ser útil per identificar certes coses interessants , mínims , màxims , volatilitat , sobre-compra o sobre-venda , o si l’acció està tocant una mitjana mòbil de llarg plaç .

Aquesta informació , en la nostra opinió , no és suficient per invertir , ja que implica posicionar-se clarament com inversors versus especuladors ; però si que ens pot ajudar a prendre decisions com per exemple :

. Afegir més diner en una acció que seguim perquè ha tocat mínims .

. Accelerar l’entrada en el mercat en funció de l’anàlisi global del mercat .

. Frenar o minorar l’entrada en el mercat per estar en clara situació de sobre-compra .

En cap cas , considerem l’anàlisi tècnic , com a base per prendre decisions d’invertir en una empresa per un senyal . La informació de un gràfic la considerem solament complementària . De fet , si llegim alguna vegada un informe de un “tècnic“, aquest està ple de condicionants com “si supera la resistència … aleshores” o “si perfora el suport…”o “potser..” . És difícil prendre decisions , amb tanta condicionalitat . La millor manera de definir l’anàlisi tècnic és parlar de una ciència inexacta , tot i que interessant per destacar “mites tècnics “que ens poden ajudar a entendre el moment de mercat o un actiu .

Les nostres decisions d’inversió es basen en criteris més fonamentalistes , tot i que en una visió més àmplia . S’ha demostrat que l’anàlisi fonamentalista es en sí mateixa complexa i està subjecte a expectatives de creixement difícils de provar o calcular , per tant , aquesta tècnica s’ha de convertir amb garantia d’èxit .

Un valor segur , és quan trobem empreses d’alt creixement amb baixos múltiples( PER o major PEG^1) , ja que aquet fet multiplica les nostres possibilitats .

En la nostra recerca intentem buscar valor en un sentit més ampli i/o combinar diversos perfils d’accions creant una piràmide de portafoli en les nostres carteres.

En les nostres carteres combinem diferents classes d’actius i regions , per optimitzar rendiments , d’acord amb el perfil inversor .

Inbestme és el teu assessor financer online . Coneix el teu perfil inversor i comença a invertir quant abans , millor . T’ajudem a prendre control de les teves finances .

Keep calm i segueix al teu pla, edició petroli i coronavirus

Aquests primers dies de març (2020) hem estat testimonis de la caiguda més gran del petroli en tres dècades. L’”or negre” s’enfronta simultàniament a un xoc d’oferta i demanda. Pel costat de la demanda, hi ha la preocupació que la desacceleració econòmica implícita en les polítiques de contenció del coronavirus reduirà la demanda de petroli

Keep calm i segueix al teu pla, edició Coronavirus

Durant els últims dies, un augment en els casos de Coronavirus (COVID-19) a tot el món ha portat als mercats globals a corregir davant l’expectativa que una major propagació de la malaltia (arribant fins i tot a considerar-se pandèmia) podria danyar el creixement futur mundial.

Què és l’interès compost i com funciona?

Què és l’interès compost? L’interès compost consisteix en l’acumulació de rendiments sobre rendiments anteriors. Per això, és el millor amic de l’inversor i permet acumular riquesa a llarg termini. Sovint, es diu que Einstein va definir una vegada l’interès compost com la vuitena meravella del món. És cert que Einstein va dir això? En realitat

Els comentaris estan tancats.