Anàlisi tècnica vs fonamental

Dues escoles i maneres d’invertir contraposades

L’anàlisi tècnic és el mètode de predir quan comprar o vendre en funció d’indicadors estadístics , senyals o figures, exposats en gràfics . També s’anomena a aquestes metodologies , “tècniques chartristes “.Aquesta tècnica assumeix , que qualsevol notícia es reflecteix en un gràfic , i per tant un minuciós estudi del mateix dona indicacions del que passarà en el futur .Els especuladors utilitzen tècniques chartristes per establir les seves apostes de compra o venda . El “tècnic” s’interessa únicament per el registre del preu de l’acció ( o volum) i estudis estadístics que es deriven dels mateixos .

L’anàlisi fonamental es basa en la tècnica de seleccionar accions en funció de la informació financera de una empresa , de les seves vendes , beneficis i dividends ; i sobretot del seu creixement . Els fonamentalistes pretenen arribar a una estimació de quin és valor intrínsec de l’empresa . Si aquest valor està per sobre del preu de mercat es recomana comprar . El fonamentalista intenta no deixar-se influenciar per l’optimisme o pessimisme , i diferència clarament entre el preu actual d’una acció i el seu veritable valor . Els “inversors en valor” es basen en l’anàlisi fonamental per prendre posicions a llarg plaç , quan detecten que el valor intrínsec d’una empresa supera amb un cert marge de seguretat , el preu actual .

Normalment , els fonamentalistes menyspreen els tècnics i viceversa .

Com invertir

El nostre focus es centra , en trobar les qüestions positives de les tècniques i pràctiques que hem anat aprenent al llarg d’aquests anys .

 

La nostra experiència ens ensenya que l’anàlisi dels gràfics és molt útil per visualitzar de forma clara el que ha estat succeint , però ens diu poc del que passarà en el futur . Tot i així , el que ha passat en el passat ens pot ser útil per identificar certes coses interessants , mínims , màxims , volatilitat , sobre-compra o sobre-venda , o si l’acció està tocant una mitjana mòbil de llarg plaç .

Aquesta informació , en la nostra opinió , no és suficient per invertir , ja que implica posicionar-se clarament com inversors versus especuladors ; però si que ens pot ajudar a prendre decisions com per exemple :

. Afegir més diner en una acció que seguim perquè ha tocat mínims .

. Accelerar l’entrada en el mercat en funció de l’anàlisi global del mercat .

. Frenar o minorar l’entrada en el mercat per estar en clara situació de sobre-compra .

En cap cas , considerem l’anàlisi tècnic , com a base per prendre decisions d’invertir en una empresa per un senyal . La informació de un gràfic la considerem solament complementària . De fet , si llegim alguna vegada un informe de un “tècnic“, aquest està ple de condicionants com “si supera la resistència … aleshores” o “si perfora el suport…”o “potser..” . És difícil prendre decisions , amb tanta condicionalitat . La millor manera de definir l’anàlisi tècnic és parlar de una ciència inexacta , tot i que interessant per destacar “mites tècnics “que ens poden ajudar a entendre el moment de mercat o un actiu .

Les nostres decisions d’inversió es basen en criteris més fonamentalistes , tot i que en una visió més àmplia . S’ha demostrat que l’anàlisi fonamentalista es en sí mateixa complexa i està subjecte a expectatives de creixement difícils de provar o calcular , per tant , aquesta tècnica s’ha de convertir amb garantia d’èxit .

Un valor segur , és quan trobem empreses d’alt creixement amb baixos múltiples( PER o major PEG^1) , ja que aquet fet multiplica les nostres possibilitats .

En la nostra recerca intentem buscar valor en un sentit més ampli i/o combinar diversos perfils d’accions creant una piràmide de portafoli en les nostres carteres.

En les nostres carteres combinem diferents classes d’actius i regions , per optimitzar rendiments , d’acord amb el perfil inversor .

Inbestme és el teu assessor financer online . Coneix el teu perfil inversor i comença a invertir quant abans , millor . T’ajudem a prendre control de les teves finances .

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp