Això si que és “moat”

Què és “Moat”?

Sóc un gran seguidor de Warren Buffett (WB),  entre d’altres. Un dels indicadors en què el gran inversor, al qual molts seguim, es fixava és el “Moat”. Aquesta paraula en anglès, que traduiríem com el fossat d’un castell, no és més que l’avantatge competitiu que té una empresa. Com més gran és la “Moat” d’una empresa més interessat està WB a invertir. Doncs bé, dic això, ja que recentment després de veure el vídeo de llançament del Model 3 de Tesla, tinc ben clar el que és “Moat”. Vaig tenir la sort, o més aviat l’encert de descobrir aquesta empresa i d’invertir-hi quan cotitzava a 30 $.

Presentación Tesla Model 3

Això si que és “Moat”:

Doncs bé, la millor definició que se m’acut d’avantatge competitiu:

-Registrar vendes de 115.000 unitats d’un producte abans de ni tan sols mostrar-ho.

Això és el que va fer el senyor Elon Musk i el seu equip. Abans de desvetllar el model 3, ja havia venut cotxes per valor de 4. 000.000.000 de dòlars d’un producte, per lliurar a un any i mig vista.

Estratègies d’inversió: empresa disruptora, líder compromès.

Bé, crec que això, en realitat, no és només el que defineix “Moat”, sinó a la vegada, el que defineix una gran marca.

No obstant això, tot i així, no crec que WB es fixi mai en una empresa com Tesla, tot i tenir dues de les seves característiques preferides. Jo, per sort, segueixo sent accionista i comprant cada vegada que cau significativament. En això em comporto com un fidel seguidor de WB, encara que, en una empresa que no és del seu estil al 100%.

En realitat, en Tesla, s’ajunten ja diverses característiques que a la meva manera de veure la fan una inversió potencialment molt reeixida:

  • Un objectiu disruptor. Salvar el món de les emissions de CO2.
  • Una marca ja poderosa. La gent ja no compra cotxes elèctrics … compra Tesla.
  • Un líder innovador compromès (incloent la part monetària) amb aquests objectius i amb un màster pla a llarg termini.

Una combinació probablement molt poderosa.

No obstant això, no cal complicar-se la vida i invertir en empreses individuals. Personalment m’agrada sentir-me accionista d’empreses que canvien el món. Però la majoria dels inversors, no tenen la paciència perquè una estratègia d’inversió de llarg termini com aquesta, fructifiqui. Per a això hi ha fórmules més senzilles i igualment eficients d’invertir. Construir carteres diversificades d’ETFs.

Disclaimer: les estratègies d’inversió aquí expressades són exclusivament personals i poden no tenir relació directa amb les estratègies d’inversió ni els models d’inversió defensats per Inbestme. Igual que hi ha múltiples estratègies d’inversió poc recomanables, hi ha moltes altres que poden resultar reeixides, especialment si es té la paciència de deixar-les madurar en el llarg termini. Els que composem inbestme hem dissenyat carteres eficients diversificades que es poden personalitzar per a tot tipus d’inversor i que nosaltres mateixos fem servir per part dels nostres portafolis. En paral·lel, cada un de nosaltres té altres estratègies d’inversió complementàries, que no tenen per què coincidir.

Descubrir plan de inversión

Comparteix aquest article:
LinkedIn
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp