5 llibres de finances indispensables per a 2023

Les finances personals no s’ensenyen a les escoles. Fins i tot, el coneixement sobre el comportament dels mercats financers a penes s’aprèn com a econòmiques o empresarials.

Si t’interessa millorar les teves habilitats financeres i estar preparat per als desafiaments del món financer en constant canvi, és important estar al corrent de les últimes tendències i eines disponibles. Una manera de fer-ho és a través de la lectura de llibres de finances. Aquests llibres poden proporcionar informació valuosa i consells pràctics per a ajudar-te a millorar la teva relació amb els diners, fer inversions intel·ligents i aconseguir la llibertat financera.

En aquest article, et presentem cinc llibres de finances indispensables per al 2023 perquè et donin idees de regal pel pròxim Sant Jordi. Aquests llibres són una combinació de clàssics provats i nous llançaments que s’enfoquen en una àmplia varietat de temes financers, des de la inversió en el mercat de valors fins a la planificació de pressupostos i la gestió del deute. Cadascun d’aquests llibres ofereix informació valuosa per a ajudar-te a millorar les teves habilitats financeres i aconseguir els teus objectius financers a llarg termini.

En llegir-los, tindràs accés a informació clau sobre el món financer i com funcionen els mercats d’inversió, així com eines pràctiques per a ajudar-te a prendre decisions financeres informades. Ja sigui que estiguis interessat a millorar les teves habilitats d’inversió, gestionar el teu pressupost o estalviar per a la jubilació, aquests llibres poden proporcionar-te la informació i la motivació que necessites per a aconseguir les teves metes financeres.

Sense més preàmbuls, donem un cop d’ull als cinc llibres de finances indispensables per al 2023 que hem ordenat de menor a major complexitat.

“Finanzas para frikis” de Jordi Martínez Llorente

Finanzas para frikis” és un llibre que s’enfoca a fer que les finances siguin accessibles i comprensibles per a tots, independentment del seu nivell de coneixement financer. Està escrit pel director de cultura financera en l’Institut d’Estudis Financers (IEF), divulgador en finances i soci fundador d’inbestMe Jordi Martínez Llorente. Aquest llibre està dissenyat per a ser divertit i fàcil de llegir, i està ple d’anècdotes i històries interessants que ajuden a il·lustrar conceptes financers complexos.

Al llarg del llibre, Jordi aborda una àmplia varietat de temes financers, des de la gestió de deutes i la planificació de pressupostos, fins a la inversió en el mercat de valors i la planificació per a la jubilació. Si estàs buscant un llibre que t’ajudi a entendre les finances d’una manera clara i accessible, “Finances per a frikis” és la teva opció.

“Fintech: Ahorro e inversión en la era financiera digital” d’Eloi Noya

Fintech: Ahorro e inversión en la era financiera digital” és un llibre que explora el món de les tecnologies financeres, o “fintech”, i com estan canviant la forma en què les persones estalvien i inverteixen els seus diners. Escrit per l’expert en fintech Eloi Noya. Aquest llibre ofereix una visió profunda de com les noves tecnologies estan transformant el sector financer, i com les persones poden aprofitar aquestes tendències per a millorar les seves pròpies finances.

Al llarg del llibre, Noya explora temes com l’estalvi automatitzat, la gestió d’inversions amb assistents virtuals i robo-advisors, i fins i tot la inversió en criptomonedas. Noya fa referència específica a inbestMe com el roboadvisor espanyol que ofereix, indubtablement, la gamma més àmplia de carteres personalitzades i diversificades, tant de Fons Indexats com d’Exchange Trade Funds (ETF). En el llibre inclou una referència al concepte de fons d’emergència extret d’un post d’inbestMe escrit pel CEO d’inbestMe.

Si quieres aprender más sobre cómo las tecnologías financieras están cambiando la forma en que las personas ahorran e invierten, este libro es una magnífica opción.

CTA Fondos Indexados (CAT)

“Ganar jugando a no perder” de Charles D. Ellis

«Ganar jugando a no perder» de Charles D. Ellis és un llibre que proporciona consells pràctics i estratègies per als inversors que desitgen evitar errors comuns i maximitzar els seus guanys a llarg termini.

L’autor sosté que la majoria dels inversors perden diners perquè cometen errors bàsics, com invertir en excés en accions de moda o ignorar la importància de la diversificació. Ellis defensa que la clau per a tenir èxit en el món de les inversions és adoptar un enfocament sistemàtic i disciplinat que permeti minimitzar els errors i maximitzar les oportunitats.

Al llarg del llibre, l’autor destaca la importància de la paciència, la disciplina i la gestió del risc per a obtenir bons resultats. També proporciona consells pràctics sobre com construir i mantenir una cartera diversificada, com evitar els paranys emocionals i com mantenir la perspectiva a llarg termini.

En resum, «Ganar jugando a no perder» és un llibre útil i pràctic per als inversors que desitgen millorar els seus resultats i evitar errors costosos en el camí.

“La psicología del dinero” de Morgan Housel

La psicología del dinero” és un llibre que aborda la relació que tenim amb els diners i com la nostra percepció pot influir en les nostres decisions financeres. Escrit pel reconegut autor Morgan Housel, aquest llibre explora els errors comuns que les persones cometen en manejar els seus diners, i ofereix solucions pràctiques per a millorar les nostres habilitats financeres.

Una de les principals idees que es destaquen en “La psicología del dinero” és que la riquesa no és només qüestió de diners, sinó de valors i actituds. Housel argumenta que les decisions financeres no sols han de basar-se en dades i estadístiques, sinó també en una comprensió profunda de nosaltres mateixos i les nostres pròpies creences sobre els diners. Si busques una perspectiva fresca i perspicaç sobre la relació que tenim amb els diners, “La psicologia dels diners” és un llibre que no et pots perdre.

Nueva llamada a la acción

“Un paseo aleatorio por Wall Street” de Burton Malkiel

Un paseo aleatorio por Wall Street” és un llibre escrit per Burton Malkiel que aborda el tema de la inversió en borsa i els mercats financers. En ell, Malkiel defensa la idea que els mercats són eficients i que, per tant, és impossible predir el comportament dels preus de les accions a llarg termini.

El llibre explica en termes senzills i accessibles com funcionen els mercats financers i com els inversors poden obtenir rendiments consistents a llarg termini mitjançant la inversió en fons indexats o en una cartera diversificada d’accions d’empreses sòlides i ben gestionades.

Malkiel també examina les diferents estratègies d’inversió, incloent-hi l’anàlisi tècnica i l’anàlisi fonamental, i argumenta que moltes d’aquestes estratègies no són efectives a llarg termini. També posa l’accent en la importància de la diversificació i de la gestió del risc en la inversió.

En resum, “Un paseo aleatorio por Wall Street” és un llibre que defensa la inversió passiva en fons indexats i la diversificació com a estratègies eficaces per a invertir en els mercats financers a llarg termini, i critica les estratègies d’inversió activa basades en l’especulació i la predicció del comportament dels preus de les accions.

Per què llegir llibres de finances?

Les finances personals, i el comportament dels mercats financers, no s’ensenyen a l’escola, i poc en les universitats fins i tot fent una carrera d’econòmiques o empresarials.

La lectura de llibres de finances pot ser una eina valuosa per a millorar les teves habilitats financeres i aconseguir els teus objectius financers a llarg termini. En aquest article, hem presentat cinc llibres de finances indispensables per al 2023, que ofereixen una àmplia varietat de temes financers, des de la inversió en el mercat de valors fins a la planificació de pressupostos i la gestió del deute. Cadascun d’aquests llibres és una combinació de clàssics provats i nous llançaments que ofereixen informació fonamental i consells pràctics per a ajudar-te a millorar la teva relació amb els diners.

En llegir-los, tindràs accés a informació clau sobre el món financer i com funcionen els mercats d’inversió, així com eines pràctiques per a ajudar-te a prendre decisions financeres informades. No obstant això, és important recordar que la informació continguda en aquests llibres és només una eina, i que per a aconseguir la llibertat financera es necessita acció i perseverança.

En conclusió, la lectura d’aquests llibres de finances pot ser el primer pas cap a una vida financera més saludable i estable. En aprendre dels experts en el camp, pots millorar les teves habilitats i prendre decisions financeres informades que t’ajudin a aconseguir els teus objectius. Així que no perdis més temps i comença a llegir aquests llibres de finances avui mateix per a estar preparat per als desafiaments financers que t’esperen en el futur.

Annex: altres llibres que et poden interessar

Hem volgut donar una llista molt limitada de 5 llibres. A continuació, llistem altres llibres que formaven part de la llista inicialment seleccionada per si algun dels anteriors ja ho has llegit o vols ampliar encara més els teus coneixements. A més, som conscients que alguns d’ells estan en anglès o castellà perquè no existeix encara la traducció al català:

Nueva llamada a la acción

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Post comment