3 plans d’inversió per dormir tranquils

Plans molt bons , però també molts de dolents .

En la nostra experiència com a inversors, hem conegut múltiples formes d’invertir que considerem poc òptimes. Però la prudència ens fa ser respectuosos amb les estratègies d’inversió en què hem fracassat. Un exemple d’elles seria la pura especulació o el trading intradia: nosaltres no hem sabut trobar la metodologia que ens garanteixi com invertir i obtenir un retorn, després de despeses, satisfactori per estar tot el dia davant d’una pantalla. Però al mateix temps que hem anat apartant les que no ens han donat resultat, hem anat aprenent noves estratègies d’inversió que si ens han donat resultat. Entre elles destacaríem:

  • la inversió passiva a través d’eficients carteres diversificades.
  • la inversió passiva dinàmica, és a dir combinant l’automatització i actius passius però afegint una metodologia i gestió que aporti protecció i reduint volatilitat. Aquesta combinació, acostuma a derivar, sobretot en períodes convulsos, en rendibilitats addicionals.
  • invertir en el llarg termini (buy and hold) sigui amb un biaix de valor, dividend o creixement o fins i tot estratègies combinades. Això es pot fer de forma directa comprant accions. Però és molt més fàcil i fins i tot més eficient per a la majoria d’inversors, fer-ho també a través d’ETFs de baix cost.

La llista d’estratègies d’inversió que considerem reeixides podria ser molt més llarga, personalment per exemple he après amb el temps com invertir directament en empreses amb una visió a llarg termini, però això exigeix molt de temps i dedicació, i normalment l’inversor mitjana no té la paciència ni el temps per a això. El mateix Warren Buffett, un dels més reeixits “stock pickers” recomana per a l’inversor amb poc temps, la inversió amb instruments passius.

A l’abast de molts, a baix cost, rendibilitat superior garantida.

La llista anterior d’estratègies l’hem limitat a aquelles que hem pogut dissenyar per a l’abast de molts i que no impliquin un cost significatiu per a l’inversor. Està demostrat que el cost és un element determinant per a l’èxit final de l’inversor. El millor d’això, és que en aquest cas la senzillesa i el baix cost no estan renyits amb poder construir eficients estratègies sense perdre aquesta essència. Un cost menor i una eficiència més gran, és garantia de rendibilitat superior per a l’inversor.

De la nostra llista de bones estratègies d’inversió hem extret aquelles que són implementables a partir d’un import modest. La irrupció dels ETFs ha posat un ventall de possibilitats il.limitades per construir eficients carteres diversificades a partir d’imports a l’abast de qualsevol inversor.

En definitiva, les estratègies que hem presentat en aquest article són les que hem estat capaços d’automatitzar i digitalitzar d’alguna manera (de moment) per als nostres clients. Hem afegit el terme “d’alguna manera”, ja que darrere de les nostres estratègies d’inversió està i estarà sempre un comitè inversor, prenent decisions. El nostre objectiu és i serà combinar el millor dels dos mons, el digital i el del capital humà que compon el nostre equip.

Com invertir amb la máxima personalització

Sovint ens pregunten quina és la millor estratègia d’inversió. La realitat és que no hi ha una millor que l’altra, però si és cert que cada un d’elles pot ser més adequada segons les següents consideracions:

-si tens 5.000 €, però pots aportar una quantitat periòdicament mensual o trimestralment, i prefereixes pagar el mínim cost del mercat (menys que un cafè al mes), i entens bé els avantatges del “Buy and Hold” i de l’automatització, les nostres carteres Inbestme Strategic bàsiques són una opció ideal.

-si disposes d’un import una mica superior, a partir de 10.000 €, i encara que no puguis o vulguis no aportar una quantitat addicional periòdica, però sobretot vols obtenir una gestió més dinàmica que pugui reduir la volatilitat dels mercats i que et faci sentir més segur en aquells moments que periòdicament ens ofereix el mercat, les carteres Inbestme Strategic poden ser més adequades per a la teva situació. Si no tenim encara assimilades al 100% les virtuts del “buy and hold”, probablement en períodes d’alta volatilitat de mercat, dormirem  més tranquils.

-però si encara busques una mica més de sofisticació i personalització, les nostres carteres Inbestme Advanced estan pensades per aquest objectiu. En aquest tipus de carteres, podràs ajustar a les teves necessitats o desitjos, el pes regional o fins i tot de país a la cartera dissenyada per a tu. Però és que a més a més, podràs escollir el teu biaix estratègic apostant per estratègies d’inversió orientades per exemple a la inversió en empreses d’alt dividend. Per contra, si vols invertir com Warren Buffet, podràs seleccionar una estratègia d’inversió orientada al valor. Hi ha inversors però,  més agressius que prefereixen invertir en empreses d’alt creixement que canvien el món o invertir com ho fan els hedge funds. Avui és possible invertir com un professional a través de la nostra plataforma, a l’abast de pocs clics, els necessaris per obrir un compte.

Per tant no és que hi hagi una millor manera que una altra que respongui al: com invertir millor? Cadascuna està adaptada a diferents situacions patrimonials, personals i / o preferències diferents de l’estalviador o inversor. La millor serà aquella que respongui a la pregunta: quina serà la fórmula d’inversió que ens permetrà seguir invertint i dormir tranquils, aquell servei que em permetrà seguir amb el meu pla d’inversió, aquell que podré mantenir en el temps? Perquè en el llarg termini la sort estarà del nostre costat. Hi ha múltiples bones estratègies d’inversió, però per bones que siguin, no ho seran per a nosaltres sinó ens permeten seguir perseverant en ells. En el llarg termini, qualsevol d’elles serà més que vàlida i els seus rendiments tendiran a igualar-se. En el curt termini, una es comportarà millor que una altra en funció de les circumstàncies de mercat.

Aquesta és la motivació que ens ha portat a dissenyar els millors serveis a l’abast de qualsevol estalviador o inversor, la mateixa motivació que ens fa estar alerta per incorporar qualsevol estratègia d’inversió o servei que pugui ser eficient, de baix cost i a l’abast de qualsevol butxaca , per poder invertir millor. Si vols conèixer el teu perfil d’inversor i començar a invertir clica aquí.


Descargar 4 preguntas antes de invertir